Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha letört a felső fogsoromon...

Ha letört a felső fogsoromon az első fogamból egy darab, azt hogyan pótolja a fogorvos?

Figyelt kérdés
Elvékonyodott a fogam, átlátszó volt már a vége, és sajnos több fogamnál is azt veszem észre, hogy kezdenek vékonyodni a végei. Ez az első fogam olyan vékony volt már és áttetsző, hogy le is tört belőle, de olyan szerencsétlenül, hogy nem csak a végéből tört le, hanem a vastagságából is kb a feléig.. Ezt meg lehet oldani korona nélkül, egy sima esztétikus fogtöméssel?

#fogpótlás #letört fog #esztétikus fogtömés
2013. jan. 11. 03:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, akkor kb. úgy tört le, mint a húgomé. Neki simán meg lehetett csinálni (úgy hívják, hogy élpótlás). Szóval ne aggódj, valószínűleg nem kell semmi bonyolult.

Amúgy ha csak koronával lehetne kipótolni, akkor is mondhatod, hogy inkább maradjon így, ha nem okoz problémát.

2013. jan. 12. 21:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! De engem zavar, mert ha nevetek akkor látszik, hogy le van törve belőle.. de előre nem is raknak koronát nem? maximum porcelánhéjat, amit ráragasztanak. A húgodnak egy baleset miatt tört le, vagy neki is elvékonyodott magától és úgy?
2013. jan. 16. 01:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Baleset miatt. Nem tudom, raknake-e előre koronát, de szerintem van, hogy nincs más megoldás.
2013. máj. 30. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!