Mitől alakul ki a számban fehér "galacsin"? :S
sziasztok
próbálom érthetően és értelmesen megfogalmazni furcsa problémámat
Nos akkor, észrevettem, hogy a szájüregemben furcsa fehér "galacsin" alakult ki egy kis lyukszerűségben.
Ahol a fogsorom végződik, a legutolsó fogamtól számítva kb. 2-3 cm -re van ez a kis "lyuk". És ebben jött létre ez a kis fehér dolog, állagát tekintve csúszós és olyan mint amikor kicsi kenyérgalacsint összegyúrúnk.
Ezzel nem is lenne semmi gond, ha nem lenne büdös ez a kis fehér dolog. Leginkább akkor érződik az "illata" :D amikor nagy nehezen kipiszkálgatom és szétnyomom.
És még vmi, ez az akármi csak az egyik oldalon alakult ki.
Nemtudom hogy mi lehet, elég kellemetlen szájszagot tud okozni.
Akinek esetleg volt már hasonló az adhatna tájékoztatást, hogy mi is ez és hogyan tudnám kezelni.
Orvoshoz pedig azért nem mentem (eddig), mert félek, hogy kinevet ilyenért. :D
Kérdésem KOMOLY, és NEM KITALÁLT, kéretik NEM TÖRÖLNI.
Válaszokat köszönöm.
Szerintem is afta. Akárkinek kijöhet, az immunrendszer gyengeségét jelzi. Vegyél a patikában Corsodylt (kb. 1000 forintba kerül, de nagyon sokáig elég, öblögetni kell vele) vagy aftára ecsetelőt. Jobban ajánlom az elsőt, mert az ecsetelő drágább. De ha sürgős, hogy eltűntesd, akkor marad az ecsetelés. Amúgy egy idő után magától is elmúlik, csak ne piszkáld! Ha tudod, mellőzd a tejtermékeket! Azért itt egy kép az aftáról, lehe, hogy nem is az! [link]
Akkor viszont irány az orvos! Remélem, tudtam segíteni!
17/L
nem, nem afta és nem is genny
egyáltalán nemfáj, csak simán magától kialakul újból és újból, hiába piszkálgatom ki abból a kis "gödörből"
olyan mintha mindig megtelne vhogy és aztán meg üríteni kell:D
találtam egy korábbi kérdezőt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__37..
És köszönöm a válaszokat.
Ha jól tudom, ez a mandulakő.
Erre keress rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!