Megeshet? Normális, hogy a lidótól van?
Szombat éjjel elaludtam, de 11 órakor felkeltem, hogy bedurrant a bölcsességfogam (mondta a körzeti fogorvos, hogy téli szünetig kihúzom vele, akkor kevesebben vannak, addig nem fog fájni, ugye elkezdett romlani).
Kipróbáltam mindent (alkohol, gyógyszer, szegfűszeg, nyers krumpli, fogmosás). Felhívtam éjjel az ügyeletet, hogy ha bemegyek, tudnak-e vele valamit csinálni. Nem, maximum egy fájdalomcsillapító injekciót adni. Mondom azért nem megyek be, valami más ötlet? Akkor javasolták, ha van otthon Lidocain spray-m, akkor fújogassam. Ez ugye volt otthon a piercingek miatt...
Vasárnap a fogászati ügyeleten a doki neki esett, hogy ő majd kihúzza..3 fogót használt fel hozzá (előttem bontotta ki), 20 perc rángatás után inkább a szájsebészetre küldött. Igaz előtte 5 percig érzéstelenített, egyszer telibetrafálta az ideget...felkiáltottam, amennyire lehetett, az asszisztensnő meg úgy megijedt, hogy rámöntötte a vizet, amivel öblögetni kellett volna...:) A lényeg, hogy abba hagyta, mondta, hogy szedjek algopirint, holnap délután 1-kor szájsebészet.
Elmentem még aznap egy magándokihoz (nem akartam zavarni, azért mentem ügyeletre), ő mégjobban beérzéstelenítette (végig éreztem az érzéstelenítőt, ahogy adta be, gondolom mennyit ért az ügyeletis..), ő kihúzta. Kaptam gyulladáscsökkentőt és cataflamot (mivel kampós végű volt a bal alsó bölcsim és elképzelhető, hogy a dupla rángatástól begyulladhat).
Ma (kedden) néztem be a számba, amennyire tudtam, mert kb 3 centire tudom kinyitni a számat, és a fogam helyénél egy hosszú fehér akármi van, a számban belül. Oda úgy tudom, hogy oda nem ad érzéstelenítőt (az arcomba, belülre). Tehát úgy néz ki belül a szám kb 2-3 centis csíkban, mint amikor elharapom. Azon az oldalon nem ettem, se semmi, és érdekesség képpen a torkom is a bal oldalt fáj....
Lehet, hogy a lidocain marta volna így ki? A piercingeknél csak 1x fújok be, a fogamhoz kb 3-4x, de mindig kiköptem a nyálat, meg a megmaradt lidót a számból...A maszek doki csak csütörtökön rendel, akkor tudok elmenni hozzá, mert nincs itthon sajnos. Körzetihez meg nem megyek, mert vadállat az összes errefele. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!