Szájnyálkahártyán fehér foltok? Orvoshoz menni nem tudok.
Figyelt kérdés
Egy fehér folt alakult ki a szájnyálkahártyámon, és már a mandulámon is van pár kisebb fehér folt. Eleinte azt hittem, hogy elharaptam csak, aztán mégse múlt el, a fehér rész körül nyálkahártya begyulladt. A nagyobbik folt meg van süllyedve. Még pénteken egy száj-candida gyanús ember után ittam. Még fél hónapig nem tudok hazamenni, vizsgaidőszak miatt. Ne írjátok, hogy az egészségem többet ér, esélytelen hazamennem :( Vegyek rá ecsetelőt? Glycerium boraxatról olvastam, hogy jó rá.2012. nov. 26. 08:59
1/3 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy súlyos, menj be gyógyszertárba és kérjél valami ecsetelőt. A száj-candidáról még nem hallottam, tudtommal az az egész bélrendszerben eltenyészik, másrészt a normális bélflóra része egyébként is, csak akkor van gáz ha a helytelen táplálkozás, sok cukor következtében túlsúlyba kerül. Valószínűleg aftád van, a mandulád meg tüszősen begyulladt vegyél valami szopogatós tablettát inkább.
Mondjuk a mandulád miatt jött ki az aftád, mert ugye legyengült a védelem, ennyi.
2/3 anonim válasza:
Vegyél olyan fertőtlenítő készítményt a patikában, amivel az egész szájüreget tudod öblögetni, akkor mindenhová eljut. Ha nem javul, akkor ott helyben nem tudsz orvoshoz menni? Ha tanulás miatt vagy ott, akkor ott is el tudnak látni ingyenesen, nem?
3/3 A kérdező kommentje:
immunrendszerem nem lehet legyengülve, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek, teljes kiörlésű dolgokat, cukor helyett xilit-et... vettem rá ecsetelőt, hátha jobb lesz tőle... Köszönöm a válaszokat! :)
2012. nov. 26. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!