Mit csináljak? Kattog az álkapcsom.
Figyelt kérdés
főleg reggel mikor felkelek, vagy ásítás, vacogás után. de mostanában nem tudok egy almába beleharapni minimális fájdalom nélkül, és van, hogy ki sem tudom tátani a számat egészen. tapasztalt már hasonlót valaki? mi lehet az oka? lehet kezelni?2012. nov. 26. 01:32
1/7 anonim válasza:
Nekem közel másfél - két évig kattogott. Elég idegsítő volt evés közben, mert minden rágásnál kattant egyet. :D Na meg persze picit fájt is néha. Én se tudtam kinyitni a számat rendesen, úgyhogy emiatt mindig itthon kajáltam, mert egy nyomorult szendvicset nem tudtam normálisan megenni. Nekem magától elmúlt. Próbáltam minél jobban nagyobbra nyitni a szám napról napra és egyik alkalommal egy baromi nagy kattanás után végre abbamaradt. Nem mentem dokihoz. Rossz szokásom, hogy szeretek ilyen dolgokat halogatni, úgyhogy ennyi idő alatt se sikerült eljutnom hozzá. Közben meg ugye elmúlt. Mondjuk te azért megpróbálhatod a dokit.
3/7 ghermann válasza:
Az állkapocs-ízületi probléma elég gyakori. Van amikor valóban elmúlik magától, de sajna sokszor nem, vagy csak egy kis időre. Sok tényező befolyásolhatja, például stressz. A terület leginkább a fogászathoz tartozik. Érdemes olyan rendelőt felkeresni, ahol foglalkoznak állkapocs-ízületi terpáiával. Nem állítom, hogy ez könnyű lesz, ráadásul sok eljárás létezik. A kezelés tartalmazhat éjszakai, vagy tartós sínt, amit a figakon kell viselni, vagy fizioterápiát, vagy valamilyen kombinációt (sín és fizioterápia)
Amennyiben érdekel ajánlhatok rendelőt is
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! a helyzet az, hogy én sem nagyon vagok az az orvoshoz rohangáló típus, de azt hiszem felkeresem a fogorvosom ez ügyben, mert kezd egyre elviselhetetlenné válni, egy rágót is alig tudok megkezdeni. Köszönöm nem kell ajánlj, nem hiszem, hogy az én közelembe tudnál :D
2012. nov. 26. 23:51
5/7 A kérdező kommentje:
elmúlt magától :D
2013. okt. 23. 20:07
6/7 anonim válasza:
Ha nem kattog,de még fáj,az állkapcsod,az még rosszabb.Nekem is ez van több mint egy éve és szerintem felkeresem a fogorvosom,mert ez igy nem lesz jó.Persze nem mindig kattog,de nem várom meg,hogy rosszabodjon a helyzet.
7/7 anonim válasza:
Mikor kinyitod a szád,akkor kattog egyet és akkor átt vissza az eredeti helyzetbe.Az első válaszolónak bizonyára visszaállt és azért nem kattog.Amúgy nekem is szokott kattogni mikor felkelek vagy eszek,de máskor nem.Ha megfeledkezem róla,akkor egyáltalán nem szokott és nem is fáj,pedig már egy ideje megvan ez a tünet,Mit lehet tenni,hogy elmúljon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!