Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egészséges fogakra korona?

Egészséges fogakra korona?

Figyelt kérdés

Fogínysorvadásom van,ezért az alsó fogsoromnál a 2 középső fogról teljesen lehúzódott az íny,és ez a 2 fog meglazult,tehát mozog egy picit.voltam dokinál,leszedte a fogkövet,és azt mondta az alsó 4 középső fogra koronát tesz,majd sínezi,hogy egybefoglalja a fogaim,és így nem fog mozogni.Na most az a kérdésem,hogy miért nem lehet csak simán sinezni,miért kell azt a 4 egészséges fogamat csiszolni,és koronát tenni rá?

Úgy olvastam,hogy koronát csak lyukas,tömött stb...fogakra tesznek.Megyek majd vissza és megkérdezem a dokitól is,de addig hátha tud valaki segiteni?

2012. nov. 24. 17:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Röntgen volt előtte? Szerintem sem kéne rögtön korona, nekem egy kihúzott fogamat síneztek vissza elöl úgy, hogy a gyökerét teljesen levágták (szuvas volt) és abszolút nem látszik semmi. Annyiból értelmes a korona, hogy a fognyak így már érzékenyebb, akár a fogmosás is fájdalmas lehet, (de erre vannak fogkrémek), könnyebben szuvasodik (mint nálam történt). Koronát csak akkor szoktak feltenni, ha már semmilyen gyulladás nincs az ínyen (pedig ha lehúzódott az íny, ott lehetséges gyulladás és ezt kürettel lehet csak megszüntetni). És ha egymás melletti fogakra tenne koronát, miért nem egy hidat tesz fel, hiszen azt már nem kéne sinezni?
2012. nov. 24. 18:16
 2/2 A kérdező kommentje:

Most lesz röntgen!

Nekem fogam nem hiányzik,csak ugye az ínysorvadás,de ahogy leszedte a fogkövet,már nem olyan piros gyulladt színű,hanem most szép rózsaszín lett.

Azt mondta ha a sorvadás nem érintette a csontos szöveteket,akkor nem kell kihúzni,csak tesz rá 4 koronát,és úgy sínezi!

De nem értem miért kell azt a 4 egészséges fogamat tönkre tenni a csiszolással,miért nem lehet csak simán sinezni??

Én azt gondolom,hogy a pénz miatt,hiszen jóval olcsóbb lenne csak sínezni,mint a korona.

Ha megyek mindenképp megkérdezem a dokit.

A másik félelmem az az,hogy ahogy lecsiszolja utána begyullad a fog és gyökérkezelni kell.Igen csak egészséges ínyre lehet korona,majd az a röntgenen kiderűl,de hogy miért kell a korona az számomra rejtély.

2012. nov. 24. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!