Egészséges fogakra korona?
Fogínysorvadásom van,ezért az alsó fogsoromnál a 2 középső fogról teljesen lehúzódott az íny,és ez a 2 fog meglazult,tehát mozog egy picit.voltam dokinál,leszedte a fogkövet,és azt mondta az alsó 4 középső fogra koronát tesz,majd sínezi,hogy egybefoglalja a fogaim,és így nem fog mozogni.Na most az a kérdésem,hogy miért nem lehet csak simán sinezni,miért kell azt a 4 egészséges fogamat csiszolni,és koronát tenni rá?
Úgy olvastam,hogy koronát csak lyukas,tömött stb...fogakra tesznek.Megyek majd vissza és megkérdezem a dokitól is,de addig hátha tud valaki segiteni?
Most lesz röntgen!
Nekem fogam nem hiányzik,csak ugye az ínysorvadás,de ahogy leszedte a fogkövet,már nem olyan piros gyulladt színű,hanem most szép rózsaszín lett.
Azt mondta ha a sorvadás nem érintette a csontos szöveteket,akkor nem kell kihúzni,csak tesz rá 4 koronát,és úgy sínezi!
De nem értem miért kell azt a 4 egészséges fogamat tönkre tenni a csiszolással,miért nem lehet csak simán sinezni??
Én azt gondolom,hogy a pénz miatt,hiszen jóval olcsóbb lenne csak sínezni,mint a korona.
Ha megyek mindenképp megkérdezem a dokit.
A másik félelmem az az,hogy ahogy lecsiszolja utána begyullad a fog és gyökérkezelni kell.Igen csak egészséges ínyre lehet korona,majd az a röntgenen kiderűl,de hogy miért kell a korona az számomra rejtély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!