Valaki fel tudná nekem sorolni, hogy milyen módszerek léteznek a szuvas fog megtartására?
Sajnos a rágófogaim elég rossz állapotban vannak, többször tömték már mindegyiket és hiába mindent megteszek, tovább romlanak. Tudom, hogy pl a 6-os fogaimat már tömni nem lehet,nincs elég foganyag.
Ezek után milyen lehetőségek lehetnék még elméletben? Amit még ismerek az az inlay.
De amit nem tudok, hogy mikor csinálnak koronát, hidat, csapot.. egyebet?És mennyire tartósak ezek?
Én is így vagyok az alsó nagyörlőimmel,sőt a 6-osokat sajnos már húzni kellett és implantátummal pótolni.:(
A heteseket gradia inlay betéttel fogom megcsináltatni,mert ugyan már agyontömöttek,de még nem szükséges korona a doki szerint(az inlay 2 alkalmas,a korona 4).A fogászati honlapok 10-12 évet írnak a tartósságra.
Köszönöm a válaszaitokat, már világosabb a helyzet, de elég elkeserítő.Úgy érzem, hogy sosem lesz ennek vége..Talán ha lenne annyi pénzem, az összes rágó fogamból kiszedetném a sima töméseket és megcsináltatnám inlayjel, 8-10 évre TALÁN megnyugodhatnék, de utána kezdődne előröl.
Elegem van.
Hát idén nekem is a gatyám is ráment erre a fogcsináltatósdira,mert ha az sztk-s dokikon múlna,sorban kihullanának a fogaim.:D
A két inlay-t még azért csináltatom most meg,mert sokkal kisebb macera és költség,mint egy egész fogat pótoltatni.:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!