Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezeléses tömés SZIVÁRGÁSA?

Gyökérkezeléses tömés SZIVÁRGÁSA?

Figyelt kérdés
Barátomnak nyáron gyökér kezelték a fogát és ma éreztem a tömőanyagnak a szagát. A tömés a fog felületén ép, de fáj az ínyénél föl az arcáig. Tuti egy ideg maradt bent, de mi ez a szivárgás? Van ilyen? Nehezen tudunk fogorvoshoz jutni, addig is légyszi válaszoljatok!

2012. nov. 19. 15:19
 1/10 anonim ***** válasza:
30%
A tömés nem szivároghat, mert nem folyékony. Inkább az lehet a gond, hogy gyulladásba jött a fog. Ha fáj, mire vártok? Hogy a GYK-n van fogorvos és megvarázsolja?
2012. nov. 19. 15:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem, csak külföldi személynek nem épp a legkönnyebb jó fogorvost keresnie, papírok nélkül és az egyetlen "jó" fogorvos b.szta el a fogát. Bocsánat, hogy kérdeztem.
2012. nov. 19. 15:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Egyébként simán szivároghat. Nem hiába kap Hg mérgezést annyi ember az amalgám töméstől. Na az hogy szivárog? xD
2012. nov. 19. 15:39
 4/10 anonim ***** válasza:
10%
Túlmisztifikálja mindenki az amalgám töméses dolgot. Hány embert ismersz, aki higanymérgezést kapott tőle??? Én is olvastam ökörségeket erről, hogy minden nap xy mennyiségű Hg szivárog ki. Kérdem én sosem fogy el a tömésből a higany? Nem egy kiló van benne ami 100 évig szivárog. Egyébként is kötött állapotban van benne.
2012. nov. 19. 16:06
 5/10 A kérdező kommentje:
Hány embertismerek?- például Anyukámat
2012. nov. 19. 16:08
 6/10 A kérdező kommentje:

A Hg-ból nem kell 1g sem (nem hogy 1 kg) hogy mérgezést okozzon.

Szerintem nem hiába ellenjavallta a fogorvosom az amalgámtömést. Bár nem tudom, hány fogorvos manapság nem korrupt. Reklámozni kell a mérget :)

2012. nov. 19. 16:14
 7/10 anonim ***** válasza:
10%
Látom te csak vitázni akarsz.
2012. nov. 19. 16:17
 8/10 anonim ***** válasza:
78%

Fogorvostanhallgató ismerősöm megmondta, hogy f*szság :) Viszont ismerek olyat aki higanymérgezést kapott, szal...

Szerintem csináljűtok azt, hogy visszamentek és megnézetitek a gyökértömést. A gyökérben levő guttapercha nem tud szivárogni, az biztos.

2012. nov. 19. 16:27
 9/10 A kérdező kommentje:

köszi szépen utolsó :)

és nem vitatkozni akartam, csak válaszoltam...de ki hogy érti :)

2012. nov. 19. 16:52
 10/10 Diarmand ***** válasza:
18%

Az amalgámtömés nem semmilyen módon nem veszélyes az emberi szervezetre. Ezt nem csak én, hanem nálam jobban hozzáértő emberek állítják plusz az egészségügyi világszervezet is. De ha te élvezed az arcodba hulló pisit (széllel szemben, ugye), akkor csak hajrá.

Olyan van, hogy valaki érzékeny a higanyra és ilyenkor komplikációk lépnek fel, a tömést sürgősen el kell távolítani. De ilyen nagyon ritkán van. Hirdetni meg hogy sz@r az amalgám, csak mert anyukád pont az a kivétel, hülyeség.

Amelyik fogorvos meg nem javasolja arra hivatkozva hogy mérgező, nos én ahhoz a tanulatlan emberhez többet nem járnék, de lelked rajta ;)

2012. nov. 19. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!