Sajnos nagyon torz a felsőfogsorom eleje (kb 5 fog). Pár befelé áll és balra is állnak, a szemfogaim kissé kifelé. Beszéd és nevetés közben már berögződött hogy a felső ajkammal takarom a fogaim. Mi lenne a megoldás? (többi lent)
Már 25 évesen BIZTOS nem szeretnék éveken át fogszabályzót hordani, van más megoldás?
Például gondolok itt foghúzás utáni fogbeültésre vagy szépészeti műtétre. Esetleg az öt rossz fog helyett rögzített műfogsor? Pénzem van rá, azzal nincs gond. 25F
A legjobb megoldás BIZTOS, hogy a fogszabályzó lenne. Nem tudom miért van ennyire ellenedre a dolog... Lehet, hogy nem túl esztétikus, viszont az eredmény magáért beszél. Én pl nem lennék hajlandó se kihúzatni a fogaimat, se lecsiszoltatni csak azért, hogy a valódi - és egészséges - fogaim helyére, műfogak/műfogsor kerüljön.
Lehet úgy is nézni a dolgot, hogy előbb-utóbb úgyis kihullanak/elromlanak, és idővel pótolnod kell őket, akkor miért ne tedd meg most azonnal?! és akkor nem lesz gond velük 10-20-30 év múlva se... Mindenesetre én jobban szeretem a saját fogaimat :D
képes lennél kihúzatni a fogaidat, amik egészségesek (azok?) csak azért mert csálén állnak? Ha annyi a pénzed, rakass olyan fogszabályzót, amelyiket a fogaid hátuljához rögzítenek, és akkor nem látszik. Nehogy kihúzasd őket ha nem muszáj!
Nekem is csálék a fogaim elöl. Legutóbb kérdeztem a fogdokit, hogy meg lehet-e oldani koronával, tehát lecsiszolni, és a koronát olyan szögben ráhúzni hogy egyenesen álljon. Azt mondta, persze!
Még nem csináltattam meg, de ez is egy lehetőség.
hát Pesttől elég messze vagyok :/
ezt az említett koronás dolgot 1 mezei fogdoki is megtudja csinálni? Ha nincs sok alkalomról szó akár messzebb is elmennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!