Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után, hány óra...

Foghúzás után, hány óra eltelte után szabad enni-inni?

Figyelt kérdés
2012. okt. 29. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Míg el nem múlik a zsibbadás. Ha elmúlt a zsibbadás, akkor a másik felén, ahol nem húztak fogat, ott már lehet enni.
2012. okt. 29. 18:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Az a baj, hogy három adag fájdalom csillapítót kaptam és nekem három óránként ennem kell, mert leesik a cukrom. Négykor húzták ki a fogamat, és háromkor ettem utoljára. Félek, hogy rosszul leszek, de enni nem merek semmit. A zsibbadás szerintem még késő estig is tartani fog. A múlt alkalommal is vagy 5-6 óráig el voltam zsibbadva. Szerinted tejbegrízt, vagy vizes grízt óvatosan ehetek, tulajdonképpen ihatok?
2012. okt. 29. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeséget nem akarok mondani, de szerintem azért kell megvárni, míg elmúlik a zsibbadás, hogy nehogy félrenyelj és megfulladj. Mivel belülről el van zsibbadva a szád és nem érzel úgy, mintha nem lenne elzsibbadva. És így azt sem érzed, ha mondjuk odakerül egy ételdarab a másik felére, ahol húztak.

Ha ilyen gondjaid vannak, lehet meg kellett volna kérdezni az orvost, hogy mi ilyenkor a teendő.

2012. okt. 29. 18:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Azért nem kérdeztem meg, mert Ő is azt mondta, hogy miután el múlik a zsibbadás. Csak itthon kaptam észhez, hogy nagyon sok fájdalom csillapítót kaptam. Még mindig el van zsibbadva, ( Persze, már nem annyira erősen, de zsibbadt) pedig most már 4 órája és 10 perce, hogy kihúzták a fogamat. Még várok egy kicsi, megpróbálok kihúzni még egy fél órát vagy egy órát. Ide raktam magam elé egy banánt, meg egy kis kekszet. A kekszet feldarabolom és majd a szám jobb felére teszem, hogy és inkább csak hagyom, hogy megpuhuljon és elolvadjon a számban.

Szerinted négy- öt óra eltelte az már jó?

2012. okt. 29. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy voltam tavaly,amikor húzták az egyik fogamat(szerencsére egyszerű fogeltávolítás volt),hogy 1-másfél órával később már tudtam otthon valami főzelékes kaját enni,szerintem addigra elmúlt a zsibbadás is.Idén voltam fogimplantáción,utána mikor kiment az érzéstelenítő sajgott a pofám rendesen,bevettem egy fájdalomcsillapítót ,attól elmúlt és utána(a beavatkozás után 2-3 órával)már tudtam normálisan enni,persze a másik oldalon.A tejtermékeket pár napig kerülni kell a fertőzésveszély miatt.
2012. okt. 29. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!