Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi a legjobb a foggyulladas...

Mi a legjobb a foggyulladas ellen?

Figyelt kérdés
2012. okt. 28. 21:35
1 2
 11/15 Diarmand ***** válasza:
79%
A rubophen paracetamolt tartalmaz. A paracetamol MÁJKÁROSÍTÓ! Így nagy betűkkel. Mellesleg nincs gyulláscsökkentő hatása így felesleges szedni. Még egy dolog. Túladagolása halálos májkárosodást okoz. (ezeknek utána lehet olvasni) De szedjétek nyugodtan.
2012. nov. 5. 21:22
 12/15 anonim válasza:
100%

Hát igen :) de ha elolvassa az ember azt a kis fecnit, amit hozzá is csomagolnak a gyógyszerekhez felfedezheti, hogy minden gyógyszernek vannak mellékhatásai. Kivétel nélkül mindegyiknek, hiszen mesterséges úton állítják őket elő. Szedtem már korábban olyat, ahol a halál is esetleges mellékhatásként szerepelt :D nos, valóban, 10e emberből egynek nincs szerencséje (bár bizonyára a hasonlók kezelés alatt állnak, akik ebbe a helyzetbe kerülnek - túlérzékeny vagy allergiás).

A paracetamol (mint az összes többi társa) abban az esetben veszélyes, ha túladagolja az ember. Sajnos nem nehéz, mivel sok gyógyszer tartalmazza (és a legtöbb ember szarik elolvasni mi is leledzik abban a kis bogyókában, amitől megváltást vár).

Utána lehet nézni, valóban, van egy és száz kivétel, akik figyelmetlenségből mind áldozatul estek.

Namármost.... ha csak megszokásból kilépek egy általam veszélytelennek hitt útra és elgázol egy autó az azt jelenti, hogy a gázolás káros az egészségre .... és meghalhatok tőle. Az autó májkárosodást okoz, árt a tüdőnek, a végtagok deformálódhatnak, persze az agyat sem kíméli...

Elismerem, nem olvasni gyulladáscsökkentő hatást, de ennyi :)

Továbbra is ajánlom.

2012. nov. 6. 17:34
 13/15 Diarmand ***** válasza:
89%

Kedves :)

Tényekkel vitatkozni olyan, mint széllel szemben pisálni. A paracetamolnak egész egyszerűen nincs (!) gyulladáscsökkentő hatása. Nézz utána a hatásmechanizmusának ha nekem nem hiszel. Ezért ajánlgatni foggyulladásra baromság. Nem jó rá.

Igen, minden gyógyszernek vannak mellékhatásai. Hol is írtam hogy nincs? ;) Én arra hívtam fel a figyel(med)et, hogy a legkárosabb gyógyszerhatóanyagok egyike a paracetamol. Csak hogy megértsd miről beszélek. Ha beveszel 40 szem advilt három nap alatt, jó eséllyel semmi bajod nem lesz. De 40 szem rubophen? Itt nem a túladagolás a hangsúly, hanem az hogy nagyon károsítja a májat. Már egy szem is. Egyetlen szem. Mondom megint, nem a túladagolás a lényeg hanem a paracetamol májra gyakorolt hatása.

Kismamaként lehetnél körültekintőbb.

Ha még mindig hülyeségeket beszélek, akkor járj be pár előadásra a SOTE-ra és lepődj meg ;)

2012. nov. 6. 19:47
 14/15 anonim ***** válasza:
A Magyar Néphadseregből öröklött módszer (gyakorlat alkalmával, amikor fogorvos nem volt a közelben): a lyukas fogba nyomott közönséges fogkrém. Nem tudom, miért, de használt!
2012. nov. 8. 18:45
 15/15 anonim válasza:

Az a legfőbb kérdés, hogy a fogfájást a fogon lévő lyuk okozza e, vagy a foggyökércsúcsán kialakult ciszta? Ez utóbbinál ugyanis a fogak zárásakor úgy érezni, hogy a beteg fog, mintha feljebb "lógna", lenne a többitől és fogzáráskor a betegfog ér előbb az ellentétes fogsorhoz. Ilyenkor az ínyen belül, vagy kívül, meg is jelenhet egy duzzanat, amely később kifehérlik, jelezvén, hogy telítődött gennyel. /Ha nem tudunk orvoshoz menni/fertőtlenített tűvel ki kell bökni a duzzanatot és nyomkodással, szívogatással el kell érni, hogy tiszta vér jöjjön a tűvel ejtett nyílásból. Fokozott szájüreg öblögetéssel. Szájsebész is megnyitja ilyenkor az ínyt és dreen-csíkot helyez a sebnyílásába. Ha nem használ a terápia, akkor marad az orvos és a foggyökér amputáció!

Lyukas fognál Advil Ultra, vagy ha a lyuk jól látható, annak közepébe lidocainnal spray és azzal átitatott vattagolyó, így tovább hat. Éjszakára és nem ráharapásra érzékeny fog sorsa, általában a hideg vas /fogó/ Idegelt- gyökérkezelt fog ideje is 5-7 év szerencsésebb esetben.

2012. nov. 10. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!