A mélyharapás műtét TB támogatott?
Figyelt kérdés
Több éve hívta fel a figyelmemet a fogorvos, hogy mélyharapásom van. Egyáltalán nem zavar a rágásban, de esztétikailag gondolom furcsán néz ki. Az állkapcsomat kellene ehhez megműteni, csak azt nem tudom, hogy ezt támogatja-e a TB? Ha fogszabályzót is akarok, akkor azt előbb kell, vagy csak a műtét után?
Van, aki már átesett valami hasonlón? Osszátok meg a tapasztalataitokat, kérlek:) Mert hát eléggé ijesztőnek tűnik amúgy...
2012. okt. 14. 23:33
1/5 anonim válasza:
Műtét? Biztos? Mélyharapásom van ("Nagyon durva", ahogy a fogorvosom fogalmazott) és csak fogszabályzót kaptam. Az alsó állkapcsod kell behúzni a helyére, ezt fogszabályzóval érik el. Mit műtenének a mélyharapásodon? Szerintem kérdezz meg egy másik fogorvost is, biztos, ami biztos.
2/5 anonim válasza:
Fogszabályzóval korrigálják, nem kell műtét...
3/5 anonim válasza:
Hát ez így nem igaz. Hogy nem kell műteni. Az attól függ hogy mekkora az a mélyharapás. Pl nekem a felső fogsorom 15 milliméterrel előrébb van mint a hátsó már 2 éve van fogszabályzóm de azzal csak a két ívet lehet megcsinálni. Majd nemsoká jön egy alsó felső állkapocs műtét amikor ezt a két fogívet összeműtik. De ha nincs ekkora távolság a két állkapocs között akkor elég egy fogszabályzással egybekötött állcsontmozgatás. Amit gumikkal érnek el az alsó és felső fogszabályzó készüléket gumikkal összekötik így mozgatva előre az alsó állkapcsot.
4/5 anonim válasza:
Én nemrég kaptam diagnózist. Mivel az alsó fogsorom előtt már nincs csont, így annak a mozgatásával nem lehet befolyásolni a harapást. Az eltérés a kettő között 3,8 mm, így műteni kell. Először az alsó fogsorból kéne kihúzni a négyeseket és kb. 1 év múlva jönne a műtét és még azután 1 évig viselnék fogszabályzót.
5/5 anonim válasza:
Mennyibe kerül a műtét ?és a fogszabályzás. Nekem nem vészes, nem is tudtam, hogy ilyen létezik, hogy mélyharapás, csak most, hogy elkezdett kattogni az állkapcsom kerestem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!