Normális, hogy fáj még a fogam?
A körzeti dokihoz már 4 hónapja járok! Állítólag ki gyökér kezelte, de fáj és e-miatt nem tömheti még be, szóval azóta nyitva van a fog! Ha belemegy valami, vagy ráharapok, iszonyatosan fáj. Nem fogom elveszíteni így a fogamat?
Van egy másik fogam, de azt csak jó 1,5 hónapja fúrta ki, mert felette lett egy kis pattanás szerű kitüremkedés. Azt mondta megfúrja és szívogassam (megröntgenezte és van egy kis gyulladás, de ne ijedjek meg), a fog felett meggyűlik és kipukkan a csomó, ez meddig fog tartani? Ameddig ott van az a csomó, be sem fogja tömi, bár ez a fogam nem érzékeny és mióta megfúrta kicsit el is színeződött!
Remélem tud valaki segíteni! Vagy menjek másik dokihoz, mert már nem bírom elviselni, hogy 2 hetente behív, és nem csinál vele/velük semmit! :-(
Végül meg lehetett menteni a fogadat?
Attól félek, hogy az enyémet már nem lehet, egy fogam sem hiányzik még és (bár nem elöl van), de nem is szeretnék egyet sem elveszíteni! Régebben máshoz jártam, ő nagyon rendes volt, még egy hátul levő fogamat is ki gyökér kezelte, pedig az, ha hiányzik sem érdekelt volna, azt hiszem oda visszamegyek, pedig ő is csak sima körzetis, de legalább jó fogorvos! De azt sem értem miért nem rak bele gyógyszeres tömést, aztán ha fájna, vagy lenne gond vele, akkor kihúzná vagy valami, mert ez a fájdalom már nagyon kellemetlen! :-(
A férjem azt mondja, a dokinak az a jó, ha minél többször megyek, úgy kap pénzt, hát köszönöm én abból nem kérek többet, oda biztos nem megyek vissza!
Kaptál a gyulladásra antibiotikumot?. Ilyenkor elég erőset szoktak adni a gyulladás leküzdésére.
A fog nyitvahagyásáról annyit, hogy nekem mikor gyökérkezelték a fogam, nem szedett ki mindent a doki akihez gyorsan el tudtam menni,akkor éjszaka ügyeletre kellett mennem a fájdalom miatt.Ott felnyitották, hogy kimenjen a gennyes cucc.
Másnap mikor visszamentem a rendes fogdokimhoz, úgy leb***ott, alig áltam meg a lábamon..., hogy mit képzelnek, hogy nyitvahagynak egy gyökérkezelt fogat, mikor a száj tele van baktériummal..
Nekem, pár napig higított hípós cuccal mosogatta a fogam belsejét, és mindíg ideiglenes tömést rakott, nem hagyta nyitva. Ez ment amíg rá tudtam már harapni és kopogtatásra sem fájt, utánna végleges tömés. Ez volt 4 éve, szóval nálam ez a módszer bevált.
No evésnél betömtem egy kis vattával a lyukat és sokkal jobb, nem igazán érzékeny rágásnál, szóval szerintem be lehetne azt tömi gyógyszeres töméssel is!
Nem értemén ezt a fogorvost! :-S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!