Csak fogszabályozóval lehetnének szép fogaim? Nincs erre egy más megoldás?
De, ha lecsiszolják, gyökérkezelik az összeset és kapsz rá koronát...
Milyen fogszabályzód volt? Ha éjszakai, az valóban nem ér semmit, az állandó viszont rendbe hozza.
Szia!
Milyen fogszabályozód volt előtte? (Kivehető műanyag vagy rögzített fém?)Lehet, hogy csak a dokid volt béna/vagy szart bele az egészbe, sajnos van ilyen.
Látom 15 éves vagy...A bölcsességfogaid már kijöttek/jönnek kifelé? Mert amikor azok előbújnak, sok embernél előre torlódik miattuk a fogsor, lehet, hogy nálad is ez áll a háttérben...
Mindenképp kérj állandó fogszabit! Nekem volt kivehető 17 évesen, semmit nem ért. Most 25 vagyok és már lassan egy éve hordom az állandót, sajnos nekem is nagyon torlódottak voltak a fogaim (utáltam, hogy olyan). Már most gyönyörűen sorba vannak rendeződve a fogaim, ráadásul nagyon sok fogamat kezelni kellett, mert az egymásra torlódás miatt itt-ott kilyukadtak. Ha várom még pár évet, foghúzás lett volna belőle.
Én azt mondom, mindenképp kérj fém, állandó fogszabályozót, mert:
- most még szüleid kifizetik neked (a TB támogatja, 18 éves korod felett már neked kell százezreket kipengetned érte)
- 1-2 év alatt rendbe teszi a fogaidat
- egy csomó későbbi problémát megelőzöl vele (fogszuvasodás a torlódott helyeken)
- az ismerőseid irigykedni fognak, mert neked szép lesz a mosolyod, nekik meg nem :)))) (Tapasztalat.)
Ja és ha mész konzultációra, csinálni fognak majd röntgent és utána mindenképp kérdezz rá erre a bölcsességfogas dologra (pl. nézze meg a doki, hogy nem-e fekvő helyzetben van íny alatt az egyik).
Hajrá, megéri! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!