Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Eléggé kattog az állkapcsom,...

Eléggé kattog az állkapcsom, hogyan tudnál elmúlasztani?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, hogy hidegben (télen) jobban kattog, de most is eléggé zavaró, doki kéne?
2008. máj. 15. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Sajna ezt nem fogod tudni magad elmúlasztani. Nekem is kattog. A fogdokim szerint ki vannak kopva az állkapocs ízületeim (és ahogy öregszem valszeg idővel fájni is fog...). Kezelni kellene, viszonylag hosszan.
2008. máj. 15. 22:21
 2/6 A kérdező kommentje:
pff, most megnyugtattál:D:D azért köszi a választ. nem tudom mi a f.tól van kikopva 20 évesen...:S
2008. máj. 15. 23:19
 3/6 anonim válasza:
100%

nem biztos, hogy ez a baj. Én is ezzel a problémával küzdök. Ez nem kopás, hanem mélyharapás. Nézz utána aneten. Fogszabályzó segíthet rajta. Nekem nem raktak fel szabályzót, azt mondta a fogdoki ne nyissak ki akkorára a szám:-) de ez nem úgy űködik, nem lehet résnyire nyitott szájjal létezni...?!? :S

Ezt úgy tuod megállapítani, hogy mélyharapásod van-e, hogy belenézel a tükörbe, összezárod a fogsorod, elvileg,jó esetben egymáson kéne feküdniük, illeszkedniük (mint pl. Máté Krisztának a híradósnak), ha a felső fogsor 1/3, 2/3 arányban, vagy teljesen takarja az alsót, előtte van, sajnos mélyharapásod van.... Nekem totál takarja, alig lászik az alsó fogsor...:(

De nézz utána a neten.

néhány oldal:

[link]

ha megtudsz valamit, ami segít, szólj légyszi, ez engem is érdekelne

2008. máj. 16. 07:56
 4/6 anonim válasza:

nekem régen kattogott, aztán elmúlt. volt fogszabályzóm, bár nem vagyok biztos benne, hogy attól múlt el, csak a fölső egyes ketteseimet rakták helyre.

amúgy ha fogorvosnál jársz, kérdezd meg. ő biztos meg tudja mondani, ha látja a fogaid. félévente úgyis ajánlatos meglátogatni.:)

2008. jún. 3. 13:01
 5/6 anonim válasza:
ja és sztem télen, ha fázol, összeszorítod, és jobban erőlteted ezzel.
2008. jún. 3. 13:01
 6/6 anonim válasza:

Nekem is mély harapásom van.A fogdoki harapásemelő sín-t csinált nekem,ami ilyen kemény műanyagból készül,a te fogaidhoz szabva.

Ilyen puha,rágószerű micsodával vesznek mintát a fogadról,alul-felül.

Egyébként olyasmi dolog,mint a boolóknak a fogvédő :D

16/L

2012. aug. 1. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!