Ciki 28 évesen (lánynak) fogszabályzót csináltatni?
Rosszul tetted fel a kérdést!
A helyes kérdés: mi az, amit NEM tennél meg, hogy szép, szabályos fogaid legyenek?
Ha akad egy igazi, komoly fiúd - az is azt fogja neked tanácsolni, hogy szedd rendbe őket.
Ha viszont egyéjszakás kaladokra vágysz a közeljövőben, akkor eszedbe ne jusson!
Dehogy ciki! Én is kb. ekkor csináltattam meg a fogaimat, vészesen kiálltak! Mivel tanár vagyok, nem állandót tetettem fel, hanem éjszakait (nem a látvány miatt, hanem a szépejtésben némiképp akadályozott), de ezt persze nappal is lehet hordani. Valamennyivel olcsóbb, bár több időt vesz igénybe a fogak helyreállítása. Manapság már alig látszó fogszabályzók is vannak, amúgy meg-kit érdekel??? Tiniként még esetleg gátlásoskodik az ember, de azoknak az időknek már vége!
Grat az elhatározáshoz, vágj bele nyugodtan és minél hamarabb!
Köszi a bátorítást :)
nem tudom, lehet- e olyat, hogy csak éjszakai legyen, én úgy hallottam (de nem szakorvostól), hogy a javítás mértékétől függ, hogy állandó kell vagy csak éjszakai. Ha nagyon durván csámpásak a fogak, akkor lehet, hogy nem elég az éjszakai. De ha utána jártam és érdekel valakit, majd idekommentelem :)
Nem ciki :) hidd el utána büszke leszel rá!
menj el egy orvoshoz ott megnézik, és megmondják hogy van-e lehetőség kivehetős-éjszakaira, vagy muszáj a beragasztott. én 14 éves multam és most vették le nekem januárban a beragasztott fogszabim (15 hónapig volt benn). Én nem sejpitettem, szinte ugyanúgy beszéltem mint eddig :) csak nekem a számat úgy "szétszedték" a kis kiállók, meg minden tele voltam hólyagokkal, folyton rágcsáltam...azóta sem tudtam leszokni a folytonos rágcsálásról, a szám (belül kétoldalt) folyton vérzik,sebes... ugyhogy te ne szokj rá :D !!! Nekem nagyon hamar helyreállt, egy hónap után egyenesek lettek a fogaim, mégis ilyen sokáig kellett rajta hagyni, hogy rendesen begyöredzen, sőt most még kivehetős-éjszakaim van. Ez sokkal kényelmesebb és praktikusabb :) (amugy álmomban gyakran a nyelvemmel lelököm a fogamról és elkezdem rágcsálni meg forgatni... - közben azt álmodom hogy rágózok - mert beragasztott alatt nem lehetett, és azóta folyton rágózok, még álmomban is...:D )
Nemtudom felnőtt korban is van-e ilyen hogy TB támogatással...mert amugy elég sokba, akár 150-200 E FT-ba is kerülhet a fogszabi...viszont mi Miskolcon az egyik korházban a beragasztottatt 15E-ért, a kivehetőset 9E-ért kaptuk meg.
Ja és még valami :D (nálam kikellett egy fogat húzni fentről) mert kicsi a fogsor íve -valami ilyesmit mondtak- (ezért voltak a fogaim egymás hegyén-hátán),szóval hogy szépen kiegyenesitsék kihuztak egyet. Helyrerakták, minden szuper, de az fenti első két fogam nem középen van...kicsit elcsúsztak abba az irányba ahonnan kihuzták a fogam. (az a lyuk már nem látszik,mert oda behúzták a többi fogat-igy fértek el végülis) Most már nem lehet helyre hozni, így szemből nem ajánlatos nyitott mosollyal fényképekednem mert fényképen feltünő (most volt a tablófotózkodás ideges is voltam miatta) :D
Ugyhogy erre feltétlen kérdezz rá, mielőtt elkezdik, veled ne forduljon elő :)
Bocsi hogy (már megint) egy regényt irtam :) remélem hasznát veszed :)
Sok sikert, vágj bele, elhiheted utána sokkal szebb leszel :) és ha rákeresel itt a gyakorikérdések.hu-n jobboldalt a keresőben hogy "Gáz egy fogszabályzós csajjal járni?" megtalálod az én kérdésem...olvasd el a válaszokat ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!