Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire gyakori 50 éveseknél...

Mennyire gyakori 50 éveseknél a kivehető fogsor?

Figyelt kérdés
Ismersz olyat, akinek ennyi idősen vagy fiatalabban az van, részleges vagy teljes kivehető?
2012. aug. 23. 17:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Olyat nem ismerek akinek van, de olyat igen akinek kéne

sok okból lehet egy 50körüli embernek pót fogsora, egészségügyi okok stb, rossz genetika miatt felét ki kellett húzni és még sorolhatnám

2012. aug. 23. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
anyámnak(aki 40 éves) annyira tönkre vannak menve, hogy már kivehetős vagy implantátum kéne neki.
2012. aug. 23. 17:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Anyám 42, apám pedig 52 éves, és mindkettőjüknek kivehető fogsoruk van. Volt nekik részleges, de sok volt vele a probléma, így a kivehető mellett döntöttek.
2012. aug. 23. 17:38
 4/8 anonim ***** válasza:

A genetika kisebb részben felelős a rossz fogakért.

Vannak olyan emberek, akik nagyon sokat tesznek a fogaikért, mégis romlik a foguk, mert hibás géneket örököltek. Ismertem egy embert, akinek sem lehetett tömni a fogait, csak gyökérkezelni és koronát húzni rájuk, mert egy biológia anyag (enzim?) hiányzott belőle: a fogai egyszerűen kidobták a tömést magukból, nem kötődött meg.

Neki kb. 40 éves korára biztosan protkója lesz, szegénynek, és nem tehet róla.

Sokkal nagyobb részben felelős az ember, aki nem ápolja rendszeresen a fogait - a magyarok zöme igencsak pocsékul áll a szájhigiénével, európai mérce szerint -, nem jár rendszeresen fogorvoshoz, nem mos fogat. Nem csoda, hogy 50 éves korára alig van foga és olyan a szájbűze, hogy elviselhetetetlen (tisztelet a kivételnek). Volt ilyen tanárom, munkatársam is. Nem lehetett megmaradni mellettük.

2012. aug. 23. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:
utolsó: állítólag 10-en valahány másodperc az átlagos idő, amit a fogmosásra szánnak az emberek.
2012. aug. 23. 18:44
 6/8 anonim ***** válasza:

5: igen, igazad van. Mint ahogyan köztudott, hogy honfitársaink átlagosan fő/évre lebontva évi háromnegyed tubus fogrkémet és egy fogkefét használnak, és csak akkor mennek fogdokihoz, ha fáj (azaz későn).

Tisztelet a kivételnek. :)

2012. aug. 23. 18:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Csak háromnegyed tubus?Én eddig egyet halottam.:)))
2012. aug. 23. 20:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, én többet költöttem fogorvosra, mint fodrászra életemben (és ez nem a hajamat minősíti), többet fogkrémre, mint samponra vagy tusfürdőre, kb 18 fogorvost ismertem meg eddig, de úgy érzem, a fogorvosokkal volt a bibi, és őket hibáztatom a fogaim állapotáért. A 80-as években az sztk-s dokiknak még eszükbe sem jutott, hogy fogkövet szedjenek le, az első ilyen doki, aki ezt felajánlotta nekem, az egy maszek volt, de betoppant egy haverja, így félbehagyta és hazaküldött. (Ő még egy egészséges fogamat kihúzta és rádumált egy hídra, ami borzalmas lett, nem tudtam a számat sem összecsukni tőle, és egy fogamat rosszul gyökérkezelte). Utána újra sztk-ba jártam dokihoz, de a fogkőleszedést ők is csak úgy félig-meddig csinálták,(elöl, ahol látszott)és visszahívogattak kontrollra félévente, de nem csináltak semmit. Lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém a dokikkal, de én úgy érzem, nem rajtam múlt. :(
2012. aug. 24. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!