Valaki tud tanácsot adni? (többi lent)
Figyelt kérdés
Fogszabályozót szeretnék a felső fogsoromra (alsóra nem akarok, meg nem is igazán lehetne, mert a 2 hátsó nagyőrlő fogamat ki kell húzni). A fogaimat kezeltettem (tömés-húzás-gyökérkezelés) hiszen csak jó állapotú fogra rakják fel. A felső fogsoromban bal oldalról kihúzták egy maradandó fogamat, és a fogszabályozót intéző orvos azt mondta amikor röntgenre adta a beutalót, hogy mivel ott bal oldalról húzva van egy fog, ezért a szimmetrikusság érdekében jobb oldalról is húzni kell egyet, nem muszáj pont ugyan azt, lehet egy kisebbet is. Kiválasztotta, hogy melyik fogat és fölírta. Sokat kínlódok a fogaimmal, csak azzal a fogammal, amelyiket kiválasztott 3x jártam fogdokihoz, 2x gyökérkezelte és harmadjára betömte így megmentette erre most ki akarja húzatni mert a másik oldalról is húzva van egy, pedig az a fogam jó amelyiket húzatni akarja. Naa most ez mi???? Komolyan nem lehet ezt úgy megoldani, hogy csak az egyik oldalról van húzva?? Nem akarom kihúzatni azt a fogamat, amelyiket kiválasztotta mert jó állapotú, és így is már 3 fogamat kell húzni, (a másik 2 alul van) mert azok tönkrementek és még csak 15 éves vagyok, és eléggé rossz, hogy már 3 van ami menthetetlen, és nem akarok még egy negyediket is húzatni, ami mostmár egészséges fog. Ráadásul felső fogsor jobb oldali 5ös fog, ami ha mosolygok látszik is. Azért kínlódok, hogy szép legyen a mosolyom, mivel az első 2 metszőfogam elöl kifelé áll, erre nagyon szép lenne, ha azok helyre is állnának, oldalt meg ott tátongana egy szép nagy lyuk. Nem akarom kihúzatni kérdeztem barátnőmet akinek alsó-felső fogszabályozója volt, és neki egyik oldalról húztak 1et, másik oldalról neki mégsem kellett. Tényleg nem lehet máshogy megoldani??2012. júl. 25. 17:55
1/3 A kérdező kommentje:
Elnézést, ha valahonnan vesszőt kihagytam, vagy a helyesírási hibákért, mivel most ezekre nem igazán figyeltem, mert kicsit kiborultam, hogy a doki azt mondta, hogy azt is húzassam ki. :\\
2012. júl. 25. 18:00
2/3 anonim válasza:
Inkább keress egy másik fogorvost. Hülyeség a szimmetria miatt kihúzatni egy jó fogat. Főleg hogyha már így is épp eleget húznak.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jó érzés, hogy nem csak én gondolkodom így, hanem más is ezt tanácsolja.:) Nagyon könnyen romlanak a fogaim mint mindenkinek a családban. 15 éves vagyok és elkezdtem a fogszabályozót tavaly, ezért előtte rendbe kellett hozatni a rossz fogaimat, és 3 húzásra ítélt, 4et tömött, 1et pedig gyökérkezelt, azután betömte. Most a fogszabályozós orvos azt a gyökérkezeltet akarja kihúzatni, ami mostmár jó állapotban van, és így már 4 fogamat is elveszíteném.:\ De úgy kezdtem mielőtt tömésre- húzásra stb-re mentem volna, hogy bementem ehez az orvoshoz, hogy írja le, hogyan tudná felrakni a készüléket, melyik foggal mit csináltassak, erre elküldött, hogy majd akkor menjek hozzá vissza, ha már rendben lesz a fogsorom, mert a másik fogorvosnak is képesnek kell lenni eldönteni melyikkel mi a teendő, azért kapja a fizetést. A bal oldalt felső rossz fogamat kihúzta, mert azt mondta a gyökeréig letört, és be is volt gyulladva, fájt a bal arcom-homlokom, miután kihúzta be is lázasodtam. Szóval tavaly elmentem a fogszabályozós orvoshoz, hogymegmondja hogyan lenne előnyös csináltatnom a készülék felrakásához, de így elküldött. Most meg ki akarja húzatni a jó fogamat a szimmetria érdekében, mert ha bal oldalról húztak 1et jobb oldalról is kell-.-" Barátnőm ugyanennél az orvosnál volt, és neki is csak az egyik oldalról volt húzva, és nem kérte, hogy húzasson a másik oldalról is ki 1et. Ismerőseim is, én is, anya is úgy gondoljuk, hogy talán egy másik doki feltenné úgy, hogy csak az egyik oldalról van húzva, és nem kellene a másikról is. Bár hallottam olyat, hogy hely kell, ha behúzza az első 2őt, ezért kell jobb oldalra is egy lyuk, hogy legyen hely a fogaimnak igazodni. De nem tudom, hogy most ez lenne-e velem, vagy tényleg fölösleges kihúzatnom, nem is szeretném húzatni. Bölcsesség fogam nincs még.
2012. júl. 25. 18:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!