Tényleg visszaáll (hat) nak a fogak a fogszabályzó évekig történő viselése ellenére és levétele után?
Elmúltam már 30, és szeretnék szép felső fogsort, mert a fogaim amúgy egészségesek, de gyerekkoromban nem bírtam volna elviselni a csúfolódást, épp eléggé megviselt az évekig tartó gúnyolódás a duci testalkatom miatt.
De minek az egész fogszabályzó és a kín,ha tényleg visszamennek a fogak??? Belekerülne félmillió forintba a kezelési költségekkel együtt, ami számomra óriási összeg és nem biztos a végeredmény. Itt olvasom, sokan jártak úgy, hogy visszamentek a fogaik és az éjszakai fogszabályzót sem tudják viselni emiatt. Tényleg nagy az esély rá, hogy visszamásznak főleg 30 év fölött??? A fogszabályzó orvos úgysem mondja meg az igazat, mert neki ugyebár jól jön az az összeg.
Köszi a válaszod. Tehát az éjszakait is sokáig kell hordani, azaz évekig és minden éjszaka és ha kimarad pár éjszaka, akkor már mennek vissza a fogak,hacsak nem állíttatok az éjszakain. Én így értelmezem a kommentedet.
Ment a zöld kéz.
A fogorvos pedig állíthat az éjszakain is? Ezt nem is tudtam. Az éjszakai mennyire fájdalmas, és zavar alvás közben?
Tapasztalatok?
Én is ebben a cipőben jártam mint te, de én a fogszabályzó helyett a direkt héj mellett döntöttem, és így, 2 év után visszanézve megérte. Tartós, ha vigyázol rá, gyorsan kész van, és viszonylag olcsó is(ahol én csináltattam 17e Ft volt egy fogra)
Ha érdekel, akkor tudok küldeni linket.
Nem fájdalmas az éjszakai egyáltalán, nem is zavaró. Engem a nappaliban az zavaart, hogy nem volt meg a komfortérzetem. Örökös fogmosás, az is elég körülményes volt. Én is ismerem a fogankénti szabályozást, amit az előző írt, de azt a nagybb deformáltságnál nem lehet. Pl nálam húztak 2fogat, a szájpadlásom ívét is nagyították. De most már szép széles amerikai mosolyom van.
Egyedül azt bánom, hogy nem csináltattam meg előbb :) Engem is sokat csúfoltak kapafognak..de most már bátran mosolygok :)
Szóval hajrá! Drukkolok!
Köszönöm a hozzászólásokat, mentek a zöld kezek.
5. hozzászólónak: köszi a válaszod, igen, rátapintottál a lényegre, mármint hogy zavaró-e egyéb esetekben :-)
3. hozzászólónak: igen,én is gondoltam a direkt héjra,mert jóval olcsóbb lenne, de mivel az ínyemmel gondok vannak, a parodontológus nem ajánlotta direkt héjat, és még azt mondta, a direkt héjat csak színésznőnek és szépségkirálynőknek teszik fel " és mi nem vagyunk színésznők." ( szó szerint ezt mondta)
Ennek ellenére én is héjat szeretnék ezért.
Még egyszer köszönöm a kommenteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!