Melyik a jobb döntés? Fog gyökérkezelése vagy foghúzás? Mit javasoltok, tapasztalat?
Sziasztok!
Tegnap voltam fogorvosnál,és ezt a 2 lehetőséget kaptam....mivel a TB nem támogatja a gyökérkezelést így az egész kezelés 14 ezerbe kerülne,a foghúzás meg ingyenes....kérdeztem dokit,h melyik a jobb,meg a gyökérkezelésről is...mutattam neki,h volt már régebben gyökérkezelt fogam,és valóságosan szétrobbant..ő erre azt mondta h a gyökérkezelt fog lesz a szervezet legerősebb foga,én meg mondtam neki h az tört szét...másik meg foghúzás,ami ingyenes....
Sztetek mi lenne a legjobb döntés?A gyökérkezeléssel lehet h megmaradna a fog,de macerás,és kellemetlen,de ez se 100%-os,mert sok olyat hallottam,h pácien megküzdött a kezeléssel,mégis ki kellett húzni a fogat?
Esetlen van vkinek ilyesmi tapasztalata ezügyben,hogyan döntsek helyesen?
Igen,de épp beszéltem régi dokimmal,és mondta,h nagyon kicsi az esélye,h az a fog megmarad az idegelés után,mert nagyon bevan gyulladva a gyökere,és dogi csak szétfúrná....igen enyém a fog,de mi értelme h kifizetek 15 rugót,megszenvedek vele,és mégis ki kell húzni...vagy a másik h széttörik,az se jobb...
én sem értem mért nem ingyenes,de nem az....pedig körzeti orvos,és TB-m is van...
te jó isten...egy fog 120 ezer...szép...igen,ha nem leeht mást tenni ez van...
én meg úgy vok vele h ha már egyszer idegelte,és nem vált be,pedig nem volt még ilyen állapotban,mégis széttört....most rosszabb állapotban van,nem akarok feleslegesen 14 rugót kidobni,főleg ha aztán húzni kell...
A gyökérkezelés mellett döntenék.
A begyulladt ínyre pedig lehet szedni - felíratni - antibiotikumot. Pl. Amoxycillint.
Kb. 14 éve ajánlotta több fogorvos is a húzást, mert "begyulladt", mert "az antibiotikum nem hat a fogínyre",. Egyet ki is húzattam, de a többinél megálltam. Az antibiotikum mellett 32 füves svéd cseppel kezeltem, saját magam. A falra mászik először az ember, amikor a szájába veszi... De megérte. A fogaim megvannak.
nincs közelben másik rendelő,se fogdoki...max Szegeden,de az magán,és ott perkálhatsz rendesen..
nem az íny van begyulladva,hanem a foggyökér,és még lyukas is...szal szedhetek sztem rá bármilyen gyulladás csökkentőt,nem fog használni,max ideig-óráig,mert ugye a lyukon keresztül bele megy minden....
Ha lyukas is a fog, annál inkább megpróbálnám a 32 füves svéd cseppet. Azzal megáztatnám egyszer-kétszer. (A kezdeti fájdalmat, csípős érzést ki kell bírni. Ki is lehet bírni...)
Hihetetlen, de rendkívüli a gyógyhatása: gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő.
A svéd cseppnek is köszönhetem, hogy több fogamat meg tudtam menteni.
Aztán jöhet a gyökérkezelés..
Inkább egy gyökérkezelt fog, mint a pótlás. A pótláshoz + két egészséges fogat kell még föláldozni. (Hídtartók).
Tehát: én semmiképpen nem ajánlom a foghúzást.
Az előző vagyok.
Annyit még, hogy az előző doki, aki már csinált neked gyökérkezelést, az valamit elszúrhatott.
A tapasztalatom: több orvost is meg kell kérdezned. Ha én nem így tettem volna, akkor már elveszítettem volna az alsó fogsorom java részét.
Nem nyugodtam bele, orvosról orvosra jártam, a fogaimat nem voltam hajlandó kihúzatni.
Nincs is műfogsorom. Miközben a szegény szomszédasszonyom - mert csak egy orvosban bízott - 40 évesen műfogsoros lett!!
Higgyél azoknak, akik a saját fog megmentését szorgalmazzák! Az orvos is ember, tévedhet..
Keress más orvost.
Addig meg kúráld magadat..
Köszönöm!
Megtartom a fogam,elmegyek másik fogdokihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!