Mire számíthatok az orvosnál, ha a bölcsességfogammal van gondom (szájzár, dagadás)?
Szombat délutáni ínyviszketős "megint megindult nőni a fogam" állapotból mára arcpuffadós, egész arcfájdalmas történetnél tartok. Szerintem szájzáram is alakulóban, alig bírom kinyitni a szám, az arcom szépen dagad, erős, viszketős, bökős ínyfájdalom mellett iszonyatosan fájnak az arcizmaim, és dagad az arcom jobb fele.
Cataflam V-vel nagyjából jól átaludtam az éjszakát, de az meg rendesen kiütött...
Fogfájdalmam sehol nincs, rossz fog a környékén szintén nem akad, egyszerűen egy izomfájdalom-szerű valami sugárzik az egész arcomban alul-felül jobb oldalt, olyan, mintha az összes fogam égne.
Nem félek a fogorvostól, de ez valami nagyon új, és nagyon rettegek, ha kicsit is erősebben próbálom kinyitni a szám, majd megőrülök, úgy feszülnek az izmok.
Szépen áttörte magát a fog széle, két kis csücsköt már érzek kint, itt-ott lógott tegnap az íny, de most, hogy elkezdett összehúzódni, beleőrülök.
Mit csinálnak ilyenkor, szétfeszítik a szám, hogy tudjanak kezdeni vele valamit?
Köszönöm, 2 óra múlva megyek a fogorvosomhoz, de előre rettegek.
Próbáltam az ujjal feszegetősdit, de mivel a fájdalomcsillapítótól, kialvatlanságtól, fájdalomtól eleve rosszul vagyok, még jobban hányingerem lett.
Ez a körbemetszés nem hangzik túl jól, de tulajdonképpen már mindent elviselnék, csak szabaduljak meg ettől.
Jégzselé tasakot használok rá, amit fagyasztó helyett a hűtőszekrényben tárolok, a fogorvos tanácsa szerint (állítólag a vizes ruhától még inkább dagad a dunszt miatt). Egy már teljesen kint van, szépen elvan, előtte lévő utolsó őrlőfogam hiányzik, el is fér rendesen, de azzal összesen a 2 éves növekedési periódus alatt nem szenvedtem annyit, mint ezzel a kis szörnyeteggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!