Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy is van ezzel a retenciós...

Hogy is van ezzel a retenciós sínnel?

Figyelt kérdés

A páromnak fogszabályozója van. Már lassan két éve fent van (alsó, felső), pedig úgy indult a dolog, hogy csak egy évig lesz neki. Szegény már nagyon unja, és szabadulna tőle minél hamarabb.

A fogorvos állandóan hitegeti már legalább fél éve, hogy na még két hónap, aztán két hónap múlva: hát még kell neki legalább három... Párom most már odáig jutott, hogy közölte, jövő hónapban le kell szedni és kész, nem érdekli már (szeptemberben esküvőnk lesz, és ezért csináltuk az egészet; ha a dokin múlna, a lagzin is fogszabis lenne a vőlegényem, meg még utána is vagy 2 évig...). Erre azt mondta a dokinő, hogy oké, mondjuk, leszedi, de a páromnak mélyhúzott retenciós sínt kell használnia évekig, méghozzá éjjel-nappal!

Most ez mi?! Valaki világosítson fel, légyszi! Pontosan mi ez a sín és tényleg kell-e használni évekig? Akinek volt fogszabija, annak is ezt mondták, és ő be is tartotta? Mi lett az eredmény?

Előre is köszi!

2012. jún. 26. 19:29
 1/2 anonim válasza:
100%

Szia!

Nekem is fogszabim van(alsó,felső) és nekem is szeptemberben lesz az esküvőm:)))

Nem tudom,milyen volt a párod fogsora,de nem hiszem,hogy az enyémtől csúnyább lehetett és nekem 2011.szeptember elején került fel a felső és azt augban veszi le a doki,az alsó 2011 dec 26!.-án került fel és azt most júli.10!.-én vette le.Na a lényeg,hogy sokallom azt az időt ami a párod szabályozására szánt a doki.Én miskolci vagyok de teljes mértékben meg vagyok elégedve az orvosommal.Én is kaptam ilyen kivehető átlátszó sínt amit a nap "28":) órájában viselnem kellene a doki szerint.Egyenlőre elég furi érzés,amint mondtam csak ma kaptam szóval még meg kell szoknom,de túlélem,mint ahogy eddig is túléltem:)Eredményt én sajna még nem tudok írni mert még nálam is folyamatban van a dolog,de bízom benne,hogy minden rendben lesz és olyan gyönyörű marad a fogsorom,mint most!(ja és az esküvő napján én sem fogom hordani ezt a sínt,bár a dokim azt mondta,hogy a boldogító igent is ebben kell kimondanom:))))Sok Boldogságot nektek és szerintem világosítsátok fel a dokit,vagy ha lehet váltsatok!Szia

2012. júl. 12. 21:24
 2/2 anonim válasza:
Nekem most vették le a fogszabályzóm és hirtelen kijelentette az orvosom,hogy napi 21-22 órát hordanom kell a retenciós sínt... ti hordtátok? ha nem akkor mik lettek a következményei?:s
2015. máj. 14. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!