Özvegyi nyugdíjra jár valamilyen kedvezmény a fogorvosnál?
Nyugdíjasnak tudom,hogy jár.
Nemrég fogorvosnál jártam,szerettem volna megcsináltatni a fogaimat.Kihúzta a rosszakat,majd jött a fekete leves.Kiszámolgatta hogy ide pótlás-oda híd-amoda tömés=400.000 Ft.Azt hittem kiesek a székből.Honnan?Miből?Ápolónői fizuból?+3 gyerekkel egyedül?Gondolom nagyon sokan az anyagiak miatt nem jutnak el fogdokihoz.Én is letettem róla,pedig nagyon szeretném.Részletfizetésről pedig ne is álmodjunk?
Fogpotlásért semmi senkinek,kivéve 60 felett valamennyi. Én 4!!! éve szenvedek a fogorvosoktól, egy sem mond árat,ugyanis ,mint megtudtam,40%-ban az OEP engedélyezi nekik,hogy a rendelőben magánbetegeket fogadjanak.Tehát ő dönti el,hogy egyáltalán privát,vagy OEP-es betegként kezel.Fordultam minden hivatalhoz,válasz:nem alkalmazottak a fogorvosok,hanem vállalkozók,azt tesznek,amit akarnak.
Lehetetlen helyzet,de az OEP-es egészségügy más területen is megszünt különösen nálunk, a XI. kerületben.
Sajnálom,hogy rossz hireket kellett leírnom,de magam tapasztaltam.
Olyan nem hiszem,hogy lehet,hogy OEP-es rendelőben valakit az akarata ellenére "magánbetegként" kezeljenek.A fogmegtartó kezelések ingyenesek,a fogpótlásra meg írásos árajánlatot kell kérni.Nekem egyébként 2 fogam pótlása lesz implantátummal 240E+az esetleges csontpótlás(kedvezményes magánrendelői ajánlattal).
29/N
Sajnos nem jár.
Ez a 2007-es rendelet, újságban azt olvastam, hogy 62 évre - nyugdíjkor elérése - akarják emelni a 60 éves kort.
Köszönöm nektek a válaszokat.Sajnos azt mondják az "okosok",hogy a magyar embernek nincsen szájhigiénéje.Biztos vagyok benne,hogy sokkal több ember elmenne fogászhoz,ha nem lennének ilyen horribilis árak.Nagyon sokunkat a pénz fog vissza.Aztán jönnek az emésztőrendszeri betegségek,vajon miért?
Durva,hogy egy életen át fizetem a TB-t,orvosnál a szüléseken kívül nem jártam,és ennyit nem kapunk cserébe.Ez a mai magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!