Amalgám tömést kaptam?
Korábban írtam ide, hogy tömést kaptam és fáj a fogam, ezt ma sajnos gyökér kezelni kellett, és egy másik fogamat is betömtek. Amit ma tömtek be, abszolút sosem fájt, de x-ray röntgennel lehetett benne látni egy szürke foltot, illetve még másik két fogamba amik korábban tömve lettek, a doki azt mondta ezeket kezelni kell. Oké az egyiket megcsinálta ma, haza jövök, megnézem a tükörben, és látom hogy szürke a tömés. Sosem volt amalgám tömésem, mindig fehér tömést kértem, így most eléggé ideges vagyok, mert nagyon nem jól mutat a számba ez a szürke folt. Ha a bölcsesség fogat nem számoljuk, akkor hátulról a harmadik fog, ami azért szerintem elég elől van.
Szóval a kérdésem. A színe eléggé világos szürke, tehát nem olyan fényes színű, mint a google kidob fényképeken, ez később ilyen fényes lesz?
Korábban gondjaim voltak a tömésekkel. Ugye 1-2 év után mostanában kiesett kettő, 5 évvel ezelőtt az egyiket ki kellett húzni, most három tömött fogamban szürke foltot mutat a röntgen, gondolom ezek is rosszul lettek tömve, vagy elkezdtek belülről romlani nem tudom. Valószínűleg ezek miatt rakott szürke tömést, hogy tartósabb, és ne legyenek ilyen gondok? A probléma, hogy semmit nem mondott, csak kérdezte hogy silver tömést kérek(Angol a doki), én meg mondtam hogy nem.
Másoktól hallom, hogy ők már az összes amalgám tömésüket kicserélték fehérre, én sem kértem soha amalgámot, akkor ez most mire fel? Kezelés ki lett fizetve, szóval semmilyen sztk-s kezelés, 48 font volt, igaz nem egy fog.
Az amalgámtömés higanyt tartalmaz, tehát káros!!!
Ha szürke színű, mint a link (lejjebb) alatti képen, akkor amalgámtömésed van:
4. hozzászólónak mondom, hogy attól, mert higany van benne nem káros, mivel betétel, kivétel közben szabadul csak fel higany és akkor is olyan kevés számban, hogy lehetetlen, hogy bármiylen káros hatása is lenne az emberre, a fogakra. Nem véletlenül nem hallni senkiről akinek gondja lett volna vele. Ráadásul igen rágófogaknál a legjobb, mivel tartós.
Ha nem hiszel nekem tessék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!