Van egy félig gyökérkezelt fogam, de azt hiszem foghúzás lesz a vége. Nagyon fog fájni? Részletek lent.
Nekem pont tegnap húztak ki egy fogat hasonló körülmények között.
Én ugyan kibírtam a kb fél órás gyökérkezelési procedúrát kétszer is (azért kellett másodjára is, mert az első után még mindig fájt; akkor kiszedte az ideiglenes tömést a doktornő, és újra kezelte, de sajnos az sem használt), így másfél heti kínlódás után tegnap kihúzta a fogam.
Ez már a 4. húzásom volt, és nekem mind a 4 mondhatni problémamentes volt. Nem fájtak, talán a 2. volt kellemetlen, mert sztem akkor nem hagytuk elég ideig hatni a lidocaint. Most is kértem, hogy várjunk még extra 5 percet, hogy tutira elzsibbadjon (kb 15 percig üldögéltem a váróban, mire úgy éreztem, teljesen elzsibbadt a fog). 7-8 mp alatt kint volt, pedig a gyökérkezelt, tömetlen, üreges fogat nehezebb kihúzni, mert üreges, és félő, hogy összeroppan. De nyugi, ilyen biztos nem fog történni :), velem sem történt, pedig nagyon gyenge fogaim vannak.
Mindenkinek más és más a húzás amúgy, van, akinek nagyon erős a foga, és sokáig húzzák-nyúzzák, mire kijön (az biztos nem kellemes), de legtöbbünknek seperc alatt kint van. Nekem az a véleményem, hogy egy tömés ezerszer rosszabb, mint egy húzás.
Ne aggódj, minden rendben lesz ;)
3-as válaszoló: ne rettegj a sebészettől :). Az végképp nem félnivaló. Rendesen elérzéstelenítenek, gondolom (nekem volt egy gyökércsonkolás műtétem szájsebész doktornővel, semmit sem éreztem, pedig több mint 1 órán át fúrtak-faragtak a felvágott íny alatt), így semmit sem fogsz érezni. Nem kell félni :)
Én a legjobban a töméstől félek XD Minden más piskóta hozzá képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!