Lúgosítani a szódabikarbóna?
Olvastam hogy a szódabikarbóna szagtalanít, és lúgosít. Azt olvastam hogy azzal fogat mosni káros, mert karcol, de öblögetni káros?
Mert ha lugosít akkor a savak nem kezdik ki a fogat. Így ha esténként azzal öblöget az ember az hasznos lehet?
Vagy kikezdi a fogat maga a szódabikarbóna is?
Nem öblögetném a számat rendszeresen vízben oldott szódabikarbónával mert, ahogy te is leírtad a lúg éppúgy kárt tehet mint a sav.
Kapható sokféle szájvíz inkább azt ajánlom...
használok is szájvizet, de reggelre mindig olyan furcsa a szám. de valamelyik este életemben először megmostam a fogam szódabikarbónával, és másnap reggel sokkal frisebbnek éreztem a szám.
És mivel utána olvastam tudom, hogy káros, hogy karcolásza a fogakat így azzal már nem mosom többet a fogam, csak gondoltam ha csak öblögetek az talán jót tehet, de ezek szerint lehet nem a legjobb ötlet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!