Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért tér vissza a mandulagyul...

Miért tér vissza a mandulagyulladás, penésszel? Hogy zajlik a mandula műtét?

Figyelt kérdés

2 hónapja nagyon begyulladt a torkom, gennyes, és penészes volt, injekció kezelésre jártam, majd Augmentint kaptam, amitől elmúlt. 2 nap múlva visszajött, de magától elmúlt.

Azóta már hatszor volt, tegnap pedig megint éreztem, hogy fáj a mandulám, belenéztem a számba, és ismét tiszta fehér, amire az orvos penészt, gennyet mondd.

Mit tehetnék? Ki kellene szedetnem? mondjuk évek óta csodálkozik rajta a fogorvosom, hogy még nem szedték ki, mert alapból nagyok, mély is a hangon.

Érdekelne, hogy hogy zajlik a mandulaműtét, most 22 éves vagyok, van 2 gyerekem, és nem szeretnék bent több napot tölteni, ha nem muszály.

Nem iszom hideget, fagyizni nagyon ritkán fagyizom, idén 2-szer 1 gombóc, és mégis.

Tapasztalatok is érdekelnének a műtétről, mi hogyan zajlik, mire készüljek, mit vigyek magammal az alap csomagon kívül, ami esetleg segít.

Köszönöm a válaszokat.

2009. júl. 2. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Krónikus mandulagyulladásod van és abban a helyzetben, amit leírsz csak egy megoldás van, a műtét. Hihetetlen károkat okozhat a szervezetben a gyakran gyulladt tüszős mandula. A műtét rövid, de kellemetlen /23 éves koromban vették ki nekem is/. Akkor ülve csinálták. Beinjekciózzák, mert helyi érzéstelenítésben végzik. Előtted egy nagy kötény, fenekedben a zabszem, aztán elkezdik. Kb.2-3 napig kellemetlen, be kell tartani az utasításokat. Valamikor fagyit adtak a kórházban a mandula műtéteseknek. Mára ez a gyakorlat megszünt, pedig éppen azért adták, hogy levigye a gyulladást. Tehát ezt kérhetsz a látogatóidtól. Hazamenet után egy darabig nem emelhetsz nehezet. Én felemeltem a 3 éves kislámyomat és kiszakadt a seb. Vissza kellett mennem, ahol kiégették... Nekem nem maradtak jó emlékeim, de nekem nincs sok szerencsém, ha opewrálgatni kezdenek. Légy bátor, ki kell bírnod!
2009. júl. 2. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha kéred, elaltatnak... Én inkább azt választanám, mert bár nekem nem, de az anyukámnak volt ilyen műtétje, még 15 éves korában, és nagyon-nagyon rossz élményei vannak róla. Szóval én biztosan nem vállalnám helyi érzéstelenítésben. :S
2009. júl. 2. 21:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Ki kell dobni! Tönkrement. A mandula ilyen. Az enyémet kivették, és visszanőtt az egyik.Egészségesen.

Fontos, hogy műtét után megidd az előírt iszonyú teaadagot. Ez nagyon fontos. Hogy ne legyen később komplikáció.

Nekem az étvágyam is megjavult utána.

Ki kell dobni, ezer bajt okozhat. A szívizom gyulladástól kezdve a rumáig. A lányomnak A L A T T A volt eg ygennygóz. Attól volt mindig gyulladt, de nem látszott ugye.

2009. júl. 2. 22:04
 4/5 A kérdező kommentje:

én nem tudok fogyni, azt mondták a dokik lehet ettől, hogy örökké be van gyulladva, mert a gyulladás miatt nem engedi a szervezetem, hogy fogyjak.

Biztos kiszedetem, mert az is jobb lehet, mint minden 2. hétem emiatt kínlódni.

köszönöm a válaszokat.

2009. júl. 3. 00:39
 5/5 anonim ***** válasza:
3 éves voltam amikor először kivették,akkor altattak.7éves koromra visszanőtt!kivették mégehgyszer akkor máshol,akkor már gondolom csak hellyi érzéstelenítéssel,de az borzasztó volt!!!!rugdoskódtam,csipartam!annyira szörnyű volt!de túl éltem:)
2009. júl. 3. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!