Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ma voltam fogáaszton, vajon...

Ma voltam fogáaszton, vajon mit csinált?

Figyelt kérdés
1 hónapja is voltam, gyulladt volt a fogbelem, akkor kiszedte a fogbelet, és betömte ideiglenes töméssel. Ma mentem vissza, kiszedte a tömést, kérdeztem, hogy nem kéne érzéstelenítőt adni? Mondta hoyg nem, mert előzőnek tett bele olyan anyagot, ami kiölte az idegeket. Mondom oké, aztán becsuktam a szemem, és nemtudom mit csinált... Valami csatornákról beszélt, hogy nehezen találja, meghogy keresi... Vajon mit csinált ma a fogammal? Elméletileg betömte gyógytöméssel most.
2012. jún. 7. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Dentin csatornák.

Semmikülönöset nem csinált, csak kiszedte a "próbatömést" és mivel nem voltak panaszaid ezért letömte véglegesen.

2012. jún. 7. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy megcsinálta a gyökértömést. Ezután még egyszer vissza kell menned, hogy bele tegye a fedő tömést, és ezzel készen van ez a fogad.
2012. jún. 7. 21:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, fedő tömésről azthiszem beszélt. Hogy az után fog röntgent is csinálni, hogy rendesen lett-e.

De csinált is valamit, mert tágításról is beszélt, meg kereste a csatornákat.. Szóval valamit csinált..Nemcsak cserélt.

2012. jún. 7. 21:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor ez msot nem gyökérkezelés volt?
2012. jún. 7. 21:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha csatornákról beszélt, akkor nyilván gyökérkezelés volt.

A gyökércsatornát reszelővel ki szokták tágítani tömés előtt, mert a szűk, egyenetlen falú csatornát nehéz rendesen betömni.

Ha nehezen találta a csatornát, az gáz, hacsak nem többgyökerű a fogad, mert abban az esetben tényleg nehéz megkülönböztetni a csatornákat.

2012. jún. 7. 22:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Jobb alsó 6os fog! Azt mondta 2 gyökér, 3 csatorna!

Szóval akkor ez gyökérkezelés volt?

2012. jún. 8. 08:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze, ha egyszer kiölte az idegeket, akkor csak gyökérkezelés lehetett, mivel az idegek a gyökércsatornában vannak.

Ha két gyökere van és három csatornája, akkor érthető, hogy nehezen találta meg a csatornákat. Az ilyen fogat elég nehéz kikezelni, de ha már nem fáj, az jó jel. Sok szerencsét hozzá!

2012. jún. 8. 21:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kedves vagy! :)
2012. jún. 10. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!