Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A herpesz mikor fertőz?

A herpesz mikor fertőz?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, ami a száj szélén van. Anyósomnak kb 2-3 hetente van és puszilgatni szokta az 1 éves lányunkat, ma meg a gyerek poharából ivott, aztán visszatette mosás nélkül a csurgatóba. Máskor is szóltunk neki, hogy herpeszesen ne puszilgassa a kicsit, de az volt a válasza, hogy már nem fertőz, mert már sebes. Tényleg nem fertőz ilyenkor?

2012. jún. 5. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
A herpesz mindig fertőz. Komolyan tiltsátok meg, hogy puszilgassa a kislányt, és hogy közös pohárból igyanak. Anyukának meg vegyetek valami immunerősítő gyógyszert.
2012. jún. 5. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:

nekem a börgyógy az mondta hogy 8 hetig is képes fertőzni akitivitás utan.

de te vagy az anyja basszus!állj légyszives a sarkadra,ha te mondod h nem akkor nem!ennyi

2012. jún. 5. 13:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Már szóltam a férjemnek is, de az volt a válasza, hogy ő nem látta a herpeszt. Basszus! Akkora volt, hogy messziről is látni lehetett. Védi az anyját, ez érthető, csak a gyerekre nem gondol? Máskor is mondtam, hogy ne puszilgassa, de akkor is adott neki, csak nem az arcára, hanem a ruhájára. Ja és véletlenül mindig akkor iszik bele más italába, mikor herpeszes. Biztos véletlen, vagy lehet, hogy tök h.lye.
2012. jún. 5. 14:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy a kislányodnak jó az immunrendszere, de mondd meg az anyósodnak, miután ez a bárányhimlő egyik vírusa, nem szeretnéd, ha a kislányod pl. öv sömört kapjon.
2012. jún. 5. 14:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Állj a sarkadra és mond meg neki a magadét. A herpesz onnantól fogva, hogy megjelenik, egészen addig fertőz, míg teljesen el nem múlik az ember szájáról. És mikor sebes, akkor még bizony bőven nem múlott el.

Én szintén anyuka vagyok, elég gyenge az immunrendszerem, van egy 20 hónapos fiam és már kétszer volt ez idő alatt herpeszem. És egyik esetben sem puszilgattam a fiamat, pedig én az anyja vagyok, nem a nagymamája.

És lehet hogy meg fog sértődni, vagy a férjed is megfog, de neked van igazad. Vannak betegségek, amiket nem lehet elkerülni, de ez pont nem az.

2012. jún. 5. 17:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Ma megint puszilgatta, de most a kezét, amit a szájába vesz agyerek. A férjem ott állt nézte és nem szólt egy szót sem. Pedig ma is véresnek tűnt és látszott, hogy kicsit levedzik is. Ha veszek ilyet: [link]

és ezzel minden puszi után lefújom és utána letörlöm az arcát, vagy kezét az jó? Nekem ezt adták, mikor műtét után magamnak adtam be az injekciót. Azt mondták ez fertőtlenít. Anyukára nem szabad rászólni, mert akkor a párom megsértődik és napokig bunkó.

2012. jún. 7. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Jó, csak vigyázz, mert szárít.
2012. jún. 7. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Jut eszembe. Ha már a gyógyszertárba mész, meglephetnéd anyukát egy herpesz tapasszal is.
2012. jún. 7. 18:50
 9/9 A kérdező kommentje:
"meglephetnéd anyukát egy herpesz tapasszal is" - ez jó volt :D
2012. jún. 7. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!