Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van valakinek porcelán koronája?

Van valakinek porcelán koronája?

Figyelt kérdés
Nekem még 8-10 éves kromban letörött az első fogam, azóta műanyag korona van rajta, ami időnként leesik (még nővésben volt a fogam, azért nem lehetett porcelán), de mostmár legközelebb porcelánt kapok. Mi történik előtte, fáj? És miután felrakják mennyire lehet azt használni? (Amim van arra nagyon kell vigyázni, mert széttörhet.) Az olyan lesz mint az igazi fog, akár almába is haraphatok vele?
2009. jún. 28. 23:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nekem elöl 7 tagú hidam van.Elöl porcelán,hátul fém,de nem látni a fémet.5 éves és nagyon jó.Almába is haraphatsz!Mogyorót azért ne törj vele!:)

Amúgy sokszor elfelejtem,hogy nem a sajátom.Olyan színűre meg tudják csinálni,mint a saját fogad.

Felrakás elött köszörülnek,mintát vesznek viasszal,nekem 1 hét volt míg kész lett,de addig kapsz egy másik műanyag fedést a fogadra,hogy ne láttszon.De azt laza ragasztó fogja majd,úgyhogy azzal ne nagyon harapj majd semmibe.Aztán felteszik az újat,másnap már bátran harapdálhatod az almát.

Nekem a 7 tagú porcelán+fém híd 100ezerbe került 5 éve.

2009. jún. 29. 00:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Nekem legalább 10 éve van porcelán fogam és elég sok.Kicsit megszenvedtem érte de megérte.Tökéletes.Szép fehér és olyan mintha valódi lenne.Semmi gondom vele ugyanugy kell ápolni mintha igazi lenne.Előnye hogy a fogkő nem rakódik le rá.Persze a diót nem vele töröm.De almát is ehetsz vele meg bármit:))és egy idő után nem érzed hogy porcelán olyan érzeted van mintha sajátod lenne.

De azért szerintem sokat számít a jó fogorvos és a jó fogtechnikus.

2009. jún. 29. 00:19
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, viszont nektek mindk ettőtöknek sok foga van porcelánból, nekem meg csak egy lenne. szerintetek az is ugyanolyan tartós?
2009. jún. 29. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen.Szerintem az is ugyanolyan tartós.A szint meg majd ugyis ugy választja ki a doki hogy passzoljon a többihez és észre se lehet majd venni a különbséget.
2009. jún. 30. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!