Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzás - helyre fog ez...

Fogszabályzás - helyre fog ez jönni vagy mindig összekoccannak majd?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos akkor egy kicsit bővebben a problémámról: 22 hónapja hordok fogszabályzót, a felső fogsoromon. Amikor feltették, az orvosnő azt mondta fél évtől 2 évig kell majd hordanom. A szemfogaimmal voltak gondok, mindkettő magasabban helyezkedett el, mint a többi fogaim. Eleinte jól alakultak a dolgok, de fél év múlva szinte semennyit sem javult a helyzet. Vártam majdnem 2 évet, de most fogorvost váltottam, aki levette a régit és újat kaptam, ugyancsak a felsőre. A problémám az, hogy az új orvos szerint ahhoz, hogy 100 százalékosan helyrejöjjenek a fogaim, az alsóra is tennem kellett volna, mert ott is kicsit kiáll az egyik (ugyancsak a szemfogam), de mivel az még másfél évbe telt volna, azt mondtam hozza rendbe a felsőt annyira, amennyire lehet. 3 hónapot mondott.

Hétfő óta hordom az újat és máris szemmel látható a változás. Azonban most érzem, hogy azon az oldalon, ahol alul kiáll kicsit a fogam, mintha állandóan kocogna a felső szemfogammal, amelyiket éppen próbáljuk most helyrehozni.

A kérdésem a következő: lehetséges, hogy ez csak a kezdeti szakaszban van így és 3 hónap múlva már nem fognak összeütközni a fogaim? Vagy talán permanens állapot, ami nem javul az alsó fogaimnak köszönhetően?

2012. máj. 19. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Eddig azért nem érezted, hogy összeérhetnek a fogaid, mert a felső rendellenesen helyezkedett el. Szót kellett volna fogadnod az orvosodnak, hogy az alsót is be kell szabályoztatni.
2012. máj. 19. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Alsó nélkül kár a felsőt szabályozni...nem is értem, hogy miért vállalta el így az orvos. Mellesleg a készülék maradhatott volna, kb. csak pénzlehúzás volt az új készülék.

Basszus, nincs túl nagy szerencséd az orvosokkal.

2012. máj. 19. 21:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Tényleg nagy lehúzás az új készülék. Foxi kell alul-felül is,különben nem fog tudni jól záródni a két fogsor.
2012. máj. 19. 22:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Úgy túnik valóban nincs szerencsem a fogorvosokkal, sajnos. 3 hét múlva vagyok hivatalos a rendelőbe, úgyhogy majd akkor meglátom mit szól és hogy hogyan tovább.
2012. máj. 20. 11:19
 5/5 anonim válasza:
huh, tiszteletem, én 1 évig hordtam, de már minden rossz dolgon tul vagyok ezzel kapcsolatban...hát amugy sztem már mind1, jah, és ugy normális, hogyha összeérnek a fogaid, vagy az őrlőfogaknak se kellene érintkezniük?
2012. máj. 27. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!