Bölcsességfogra csinálnak barázdazárást?
Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 14:39
1/5 anonim válasza:
nem
csak tejfognál van barázdazárás, mert kevés ideig menti meg a szuvasodástól a fogat, kevésbé tartós, a bölcsességfog pedig maradandó
tejfognál is azért alkalmazható, mert mire lekopik a fedőréteg, addigra várhatóan a fog is kipotyog
fogászati asszisztens
2/5 anonim válasza:
Miért lenne csak a tejfogra? Nekem barázdazárásom van minden 5-ös és 6-os fogamon, amióta teljesen kinőttek. A bölcsességfogra is lehet, mivel a szerepe az, hogy megvédje a fogat attól, hogy kilyukadjon. Kisebb koromban kötelező szűréseken csodálták az orvosok, hogy nekem van barázdazárásom, mert hogy sok szülő nem törődik ennyire agyerek fogával. Velem is csak azért lett ez, mert anya fogászati asszisztens már 25 éve és a klinikán minden fogorvos/asszisztens gyereknek ügyeltek maximálisan a fogára.
3/5 anonim válasza:
Első: hát hozzátok se kell akkor fogászatra menni, ha ilyen baromságokat tanácsoltok a betegeknek
4/5 MinArt válasza:
Persze, hogy lehet. És egy jó barázdazárás 3-4 évig is bírja, nekem is minden fogam ép, mert rendesen lezárták folyamatosan 2 évent minimum. A legfontosabb lenne már a kisgyerekeknél mielőbb elkezdeni a barázdazárást.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor mentem, ami menthető.
2012. máj. 23. 22:47
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!