Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nyelv alatti dudor? Mi lehet...

Nyelv alatti dudor? Mi lehet ez? :/

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég volt egy hasonló kérdés, sajna arra csak 1 válasz érkezett, ezért én is kiírom, hátha.

A nyelvem alsó felületén előjött vmi. Nehéz körbeírni kicsit. Olyan mint egy vízhólyag, csak nem kerek, hanem henger alakú. Látszik h meg van telve vmi folyadékkal. Néha nagyon felgyülemlik benne az a vmi,és nagyon feldagad, 3-4 mm nagyra nő, de megtartja a henger formát. De van amikor szinte eltűnik, és alig 1 mm. Tegnap is már elég kicsi volt, nem is zavart, mára viszont megint nagy lett:/

Mi lehet ez? Már 1 hete ott van kb, és mindig változik a nagysága. Dokihoz is mennék vele, csak nemrég munkanélküli lettem, és én fizetném a TB-t, de a szutyok NAV nem képes a csekkeket kiküldeni már egy ideje, de elvileg a héten megkapom őket. Addig viszont fizetnem kéne a vizsgálatért, ezért gondoltam h kiírom ide, hátha vki tudja mi ez, és nem kell feleslegesen pénzt kidobnom:/

Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. máj. 14. 09:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

valószínűleg el van dugulva egy nyálkivezető nyílás. öblögess valami fertőtlenítővel (szegfűszegtea).

Szoktad érezni amikor kiürül? Van íze?

2012. máj. 14. 09:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyálkivezető cső el van dugulva. Egy szondával ki tudja tágítani a fogorvos is.
2012. máj. 14. 09:18
 3/7 anonim ***** válasza:
2012. máj. 14. 09:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem szoktam ízt érezni, és azt sem szoktam észrevenni amikor összemegy. 1 éve volt már ilyenem, de az elmúlt magától 2-3 nap alatt.

3 napja vettem Listerin szájvizet, és az első nap után már össze is ment. Tegnap is alig látszott már. Mára viszont nagyon megtelt. Nem tudom mitől:/

Szerintetek elmúlik egy idő után magától is, vagy ha ennyi ideje megvan már, akkor csak orvos segíthet rajta?

2012. máj. 14. 09:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Mondtam, hogy az orvos ki tudja tágítani a nyálkivezető csövet, de ha sokáig halazgatod, nyálkő lehet belőle, és az már egy kicsit fájdalmasabb műtét.
2012. máj. 14. 11:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem nyálkő lett szerencsére, a doki szerint vmilyen ciszta. Beutalót kaptam a fül-orr-gégészetre, ott majd megmondják mi ez.

Köszönöm a válaszokat utólag is!

2012. máj. 15. 14:53
 7/7 Timikelacika válasza:

Szia!!

Kiderült hogy ez mi , mert nekem is hasonló van???

köszi

2016. jún. 4. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!