Legyen fogszabályzóm?
Szerintem csináltasd meg a fogszabit. Ha szépen, egyenesen fognak állni a fogaid, sokkal magabiztosabb leszel.
Én is kritikus vagyok magammal, sehogy nem tetszem magamnak, de mióta fogszabim van, és a fogaim kezdenek jó helyre kerülni, sokkal magabiztosabb vagyok, mert jobb érzés úgy kinyitni a számat, hogy tudom, hogy a fogaim "szépülnek". Nagyon fontos, hogy rendezett fogsorod legyen!
Egyébként már lehet kérni átlátszó fogszabályzót is, nem csak fémet ; ) És sok pasi szexinek tartja. Szóval szerintem megéri megcsináltatni, akkor is, ha ki kell húzni hozzá a fogadat. Inkább 14 évesen legyen fogszabid, mint 24 évesen! : )
Én is mellette vagyok.:) 17 éves vagyok, van fogszabályzóm, de megbántam, hogy nem vágtam bele hamarabb.
Amúgy én a helyedben megnézetném egy másik fogdokival is, mert az esetek 99%-ban meg lehet oldani foghúzás nélkül. (amúgy úgy hallottam, hogy az sem olyan vészes)
2 évig lenne fenn. :S és hogy mindent összeszámolok, még a kontrollokat is, amíg visszajárogatok ellenőrzésre a fogorvoshoz 400.000 Ft-ből nem úsznánk meg. ami sztem elég drága. :S
köszi mindannyiótoknak, hogy válaszoltatok :)
Leírom az én tapasztalataimat, 17éves vagyok, több mint 2évig volt rajtam.
Sokáig gondolkodtam rajta, hogy felrakjam-e. Végül úgy döntöttem felrakom. Életem egyik legrosszabb döntése volt.
Amit nem mondanak el:
-Nekem két fogamat ki kellett húzni előtte, 3injekciót kaptam de még így is iszonyú fájdalmas volt+olyan peches voltam hogy egy darabka bent az ínyben és azt ki kellett kaparni
-azt mondták max másfél évig fog tartani(28hónapig volt rajtam)
-kb 300.000ft-ba került és rengeteg időbe(bár ezt tudtam)
-3hetente kell járnom kezelésre, de volt hogy egy hónapba 5-ször mentem, mert a készülék sokszor el fog mozdulni
-amikor húz rajta 2-3napig fájni fog a fogad
-sokaknak gumizni is kell éjszaka(nekem is kellett), hogy a hatékonyságot növelje, ez is elég fájdalmas
-nem túl szép, gondolom ez az első indoka mindenkinek ellene, kívánom hogy ez legyen a legnagyobb bajod vele
-evésnél beragad minden falat a fogad közé, ezt a fogkefével könnyű kiszedni, de ugye az nem áll mindig rendelkezésre, ezért nyilvános helyen kénytelen vagy a nyelveddel
-ha a fogaid a helyére kerültek, akkor még további javításokat ajánl majd további hosszú hónapokig és évekig(nekem még fél évig kellett volna a hátsókat gumizni mechanikai szempontból-.-)
-ha már leszedték utána vesznek egy mintát a fogadról, csinálnak egy éjjelit és azt kell hordanod kb 1évig, különben a fogaid visszavándorolnak az eredeti helyükre
-ha le is szedték, kizárt hogy tökéletesen semmi nyoma ne legyen, ragasztó darabkák maradnak majd(nem látszik meg nem zavar evésnél, de azért ott lesznek...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!