Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mgütötték a számat. Emiatt...

Mgütötték a számat. Emiatt alakulhatott ki afta?

Figyelt kérdés
Csütörtökön (ma vasárnap van) edzésen egy csapattársam véletlenül szájbakönyökölt az állam és az ajkam között. Kívülről azóta sem látszik semmi, de másnapra belül keletkezett egy véraláfutás-szerűség ott, ahol a szám a fogaimnak ütődött. Eddig is fájt, de most egészen alul (belül) a szám belső falán ilyen aftaszerűségek alakultak ki. Még nem láttam aftát, szerintem a családban sem nagyon volt, de valahogy így nézhet ki. Piros, és benne ilyen fehér pöttyök. Azóta jobban fáj, sőt, szokott csípni is. Azért nem vagyok biztos benne, mert az aftához nem valamilyen kórokozó "szükséges"?

2012. ápr. 30. 01:24
 1/2 kempingbringas ***** válasza:
Nekem is "van" aftám,már gyerekkorom óta,ha valamilyen seb van a számban,azonnal befehéredik,mondjuk mióta kihúzták egy régi tömésű fogamat érezhetően ritkábban alakul ki.Nekem a házi orvosom egy Vagotil nevű folyadékot javasolt,ebbe belemártok egy fültisztító pálcikát és azt rányomom az aftára,nekem bejött.
2012. máj. 3. 21:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Idő közben már nagyjából elmúlt, már csak egy kicsit piros a helyén. Egy barátnőm szerint ahogy lett egy seb a számon az ütéstől, könnyebben megfertőződhettem. Akár egy nem-rendesen elmosott pohártól is. Remélem azért nem fog többször (vagy legalábbis nem túl gyakran) kijönni, mert elég kellemetlen volt. Azért köszi a segítséget, ha esetleg kelleni fog megint valami, majd kipróbálom. :)
2012. máj. 5. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!