Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem lehet enni híddal a szánkban?

Nem lehet enni híddal a szánkban?

Figyelt kérdés
Elveszítettem az alsó fogsorom 11/12 évesen, úgy néz ki a hátsó van meg és az első közte pedig 3 hiányzik mind a két oldalon. Jelenleg 23 évesen tudtam megcsináltatni. Ma rakták be a bal oldalamra a hidat. Egy ismerősöm közölte velem, ezzel nem ehetek se ezt se azt, annyi dolgot felsorolt, majdnem rosszul lettem. Nem csináltatom meg a jobb oldalon, ha ez valóban így van. Ha van olyan akinek mindkét oldalon híd van leírná, hogy megy az evészet?
2012. ápr. 19. 20:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szerintem butaság hogy nem ehetsz.apának most csinálták, és eszik rendesen...o_O
2012. ápr. 19. 20:36
 2/12 anonim ***** válasza:
Nyugodtan ehetsz akármit.
2012. ápr. 19. 21:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Bármit ehetsz híddal, pont azért van a híd hogy a teljes rágás funkció vissza álljon.

Az viszont tanácsos hogy ha tegnap ragták be, akkor ne rögtön diót bonts a híddal, de enni bármit ehetsz.A fogorvosod mit mondott?Ha van olyan amit nem ehetsz, azt a fogorvos mondta volna.

2012. ápr. 20. 11:20
 4/12 anonim ***** válasza:
Valószínű nekem is az kell de nekem a jobb oldalt lent hiányzik két fogam, a bölcsességfogam megvan. Másik oldalt balon még van egy rágófogam meg ott nő a bölcsességfogam oda nem szeretnék ha megmaradna csak a másik oldalra. Hát én nekem is meg kell csináltatnom még pedig csak 22 éves vagyok de már 2 éve nincs ott fogam elég szar, valószínű nekem is híd kell.
2012. ápr. 22. 13:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt mondta az orvos, hogy ,,használjam,, úgy, mintha igazi fog lenne. Egyébként igen nagyon szar utolsó :/ bármennyi pénzt megadnék érte, hogy meglegyenek a sajátjaim.
2012. ápr. 26. 09:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Az szép, hát elhiszem hogy szar, nekem is hiányzik az egyik oldalt lent a jobb oldalt alul csak a bölcsességfogam van meg. Sajnos ez van, nekem már azok nem lehetett megmenteni. Amúgy kivehetős a híd vagy rögzített? Már nekem 2 éve hiányzik ott szépen összeforrt a helye annyira hogy egy csík van ott végig.
2012. ápr. 26. 16:35
 7/12 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy szar. Én is bármit megadnék az igazi fogakért, sajnos az egyik oldalt jobb alul nekem is hiányoznak a hátsók, már nem lehetett megmenteni. Csak nekem sajnos még pénzem sincs hogy megcsináltassam. Ez van sajnos, amúgy hogyhogy olyan korán elvesztetted őket én 20 éves koromba vesztettem el, azóta egymás után folyamatosan romlanak a fogaim, annyira hogy a töméseket se bírják már, és mindig húzás a vége. Most szeretném majd elöl megcsináltatni mert hiányzik az egyik szemfogam. Aztán majd egyszer ha lesz pénzem a többit is ahol hiányzik.
2012. ápr. 26. 16:38
 8/12 A kérdező kommentje:

Rögzített híd, nagyon jó munka, szép teljesen élethű, nem nyom stb. de gondoljátok el, ahol 11 évig nem volt fog... nem tudom elmondani milyen érzés. Idegen, ez a szó jellemzi legjobban.

Elromlottak a fogaim, de én erről nem tudtam ugyanis addig soha nem voltam fogorvosnál. Egyszer elkezdett fájni, elmentem a fogdokihoz és ,,áhhh ezt nem lehet megmenteni,, címszóval kihúzogatta őket. Nem a harag beszél belőlem, de állítom, hogy mind a 6-ot meg lehetett volna menteni! Egyébként az anyagi vonzata ezeknek a dolgoknak borzalmas. Ha elhiszitek, ha nem 2 évig spóroltam rá!

2012. ápr. 26. 20:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát elhiszem, nekem is már 2 éve hiányoznak és elég szar, nem tudsz úgy enni, meg stb. meg nekem néha fáj a helye is ahol sok hiányzik, de gondolom neked is ez volt. Sajnos ez van nekem is egymás után romlottak el a másik oldalt is lent csak egy fogam van a legnagyobb de remélem az még bírja egy darabig. Szóval szép dokid volt, hát mit ne mondjak nekem is kihúzta, de nekem mindig letört ínyig, a múltkor jobb fent is kihúzott egyet már ott sincs 3 fogam, szar nagyon az ilyen. Nem kívánom senkinek hogy ne legyen foga:(
2012. ápr. 27. 16:08
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen így van ahogy írod, tényleg senkinek nem kívánom én sem, hogy ne legyen foga. Sajnos belőlünk a tapasztalat beszél :/
2012. ápr. 27. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!