Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha sárga a fog attól lehet...

Ha sárga a fog attól lehet több baja?

Figyelt kérdés

Direkt nem a dohányzáshoz írtam, mert nem akarom hogy oltsanak amiatt hogy cigizem.

Kb. 3 éve cigizek, már napi 3-4 doboznál járok és ezt a fogaim sínylették meg mert eléggé elsárgultak. Okozhat bármi más bajt a látványon kívül hogy sárgák? Van valami házi praktika a fehérítésre? Fogorvos tudja ebben az esetben fehéríteni, vagy ahhoz le kéne szoknom? Vagy ha leszoknék akkor kifehéredne magától?

2012. ápr. 11. 14:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Okozhat bármi más bajt a látványon kívül hogy sárgák? - Nem, viszont a dohányzás nagyon sok vitamin felszívódását gátolja, pl a C-vitaminét is, ami a fogínysorvadás egyik oka lehet.

Van valami házi praktika a fehérítésre? - Látványos eredményt csak fogorvos tud elérni. A Dentomin fogpor valamennyit javít a helyzeten, de csodát nem tesz és folyamatosan nem ajánlják a használatát.

Fogorvos tudja ebben az esetben fehéríteni, vagy ahhoz le kéne szoknom? - Tudja fehéríteni, de ameddig dohányzol újra és újra el fog színeződni.

Vagy ha leszoknék akkor kifehéredne magától? - Kifehéredni nem fog, illetve hosszú idő után talán fehérítős fogkrémmel és jó fogmosási technikával valamennyit világosodik.

2012. ápr. 11. 14:22
 2/12 anonim ***** válasza:

nem muszáj fehéríteni, elég políroztatni, és akkor visszakapod az eredeti színt, jóval olcsóbb is, leszedi a kávé, cigi, tea színezéket, sok árnyalattal világosít.

amúgy én is szeretek dohányozni, nade napi 3-4 doboz? hogy bírod? a pénztárcád, a tüdőd? napi 1 doboz is sok - legalábbis én így érzem - pedig már 6 éve dohányzom.

2012. ápr. 11. 14:28
 3/12 A kérdező kommentje:
És ha magánrendelőbe mennék akkor megcsinálják a fehérítést szülői engedély nélkül is? A fogorvos csak az első fogakat fehéríti? Vagyis gond lehet az hogy van hátul pár lyukas fogam, vagy hogy elől kicsit csámpásak?
2012. ápr. 11. 14:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Valószínűleg megcsinálják, de nagyon sok pénzt vigyél magaddal. Egy fogfehérítés 50-150 ezer forintba kerül és a TB nem támogatja.
2012. ápr. 11. 14:44
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért érdeklődtem mert az iskolaorvos nem csinál semmit szülői engedély nélkül, anyám meg nem akarja engedni a fehérítést, pedig lenne rá pénz, azt mondta hogy szokjak le a cigiről. Bírom a 4 dobozt simán, igaz néha köhögök, de belefér. Igazából akkor őrülök meg ha nincs cigi a számban.

2012. ápr. 11. 14:55
 6/12 anonim ***** válasza:
mi??? még tanuló vagy, és így szívsz 4 dobozzal? neked meg mégis mi bajod van?!?!? már ne is haragudj...
2012. ápr. 11. 16:41
 7/12 anonim válasza:
Szerintem nem csak a cigizéstöl sárgul be a fog,én soha nem cigiztem mégis sárgák a fogaim.
2012. ápr. 11. 18:34
 8/12 A kérdező kommentje:

Mondtam hogy nem kioktatást kérek a cigiről. Igen tanuló vagyok és 4 dobozzal szívok naponta? Neked baj? Nem... Akkor?

És hogy még jobban adjak neki, 15 éves vagyok és lány! Na?

2012. ápr. 11. 19:59
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem ugyan nem baj. jó szagod lehet.
2012. ápr. 11. 20:16
 10/12 A kérdező kommentje:
Mivel másabb mintha 1 dobozzal szívnék? Meg nem te szagolod.
2012. ápr. 11. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!