Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Édesre fáj a fogam lehet vele...

Édesre fáj a fogam lehet vele valamit kezdeni?

Figyelt kérdés
Ha hideget iszok vagy édeset eszek pl. csokit akkor ilyen "belenyílaló" érzést érzek a fogamon,de ha iszok rá vizet akkor már nem fáj. Ez utalhat valamire? 17/l
2012. ápr. 8. 18:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen, arra utalhat, hogy lyukas a fogad, és ha hideg vízre megnyugszik, fogbél gyulladásod is van már. Minél előbb menj fogorvoshoz, mielőtt elhalna a fogad,és tömés helyett már gyökérkezelni kell.
2012. ápr. 8. 18:16
 2/12 anonim ***** válasza:
hát nem tom velem ugyanez van,rendszeresen járok dokihoz de nem talál semmit. egyszerüen érzékeny. és nem is mindig ugyanaz.kérdezz meg dokit. ettöl függetlenül lehet lyukas a fogad. az enyém nem az szerencsére.
2012. ápr. 8. 18:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Fényképezd le azt a fogadat ami fáj és töltsd fel a képet! Nem látsz rajta lyukat?
2012. ápr. 8. 19:51
 4/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Itt van két kép habár nem lettek annyira jók de talán jó lesz: [link]

[link]

2012. ápr. 9. 14:16
 5/12 anonim ***** válasza:
ilyen fekete csik nekem is szokott némelyik fogamon lenni de ez nem feltétlen lyuk de mivel neked ezen az egyen van, ezért lehetséges. a lyuk nem mindig fekete.ha nem tul régi akkor csak egy tüszurásnyi gödör. nekem ilyeneket vett észre a doki.menj fogorvoshoz,ö biztosat tud mondani.
2012. ápr. 9. 15:27
 6/12 A kérdező kommentje:
ha csak nyáron megyek el fogorvoshoz az nem gond?Nem fog tovább romlani?
2012. ápr. 9. 17:35
 7/12 anonim ***** válasza:

hogyne romolna?? egyre mélyebbre és mélyebbre. nyilván lassu folyamat de ne várd meg.

egy sztori hogy tanulj belöle.

volt egy fekete folt a fogam tövén. nem lyuk csak egy folt.a fogszabályzos néni aszonta csak elszinezödés. nem is fájt meg semmi nem törödtem vele. joval késöbb a suliorvos kérdezte hogy tudok e rola hogy jukas az a fogam?mondom a másik azsonta hogy elszinezödés és annak már jo egy éve volt.

elmentem a dokimhoz aki betömte mert tényleg lyuk volt. hogy honnan indult nem tudom valszeg a fogam közül,de idegig feljukadt....a fogambol csak a külsö rész maradt meg oylan szinten ki kellett szedni mindent. volt bennem vagy 6 szuri de még mindig éreztem hogy beleüt a furo.végigbögtem az egész furást.még egy ilyet nem vállalnék be az tuti.

2012. ápr. 9. 17:39
 8/12 anonim ***** válasza:

az a szar hogy hiába rohadt ki az egész fogbelem nem fájt.igy nem is tudtam a problémárol. föleg hogy az a másik doki el is diagnosztizálta.

a fogromlást ugy képzeld el mint a leejtett gyömölcsöt.csak egy kis nyomás, de egy hét mulva a fele elrohad. csak fognál nyilván hosszadalmasabb folyamat.

minél elöbb mész annál kevésbé lesz szar.

2012. ápr. 9. 17:41
 9/12 A kérdező kommentje:
értem szóval akkor mindenképp fogorvos aztán akkor meglátjuk mért fáj hidegre,édesre a fogam
2012. ápr. 9. 18:44
 10/12 anonim ***** válasza:
hát ..igen...max azt mondja hogy nem jukas csak érzékeny.mond majd rá vmi fogkrémet.ha jukas akkor betömi és megszünik az érzékenység.
2012. ápr. 9. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!