Híd, implantátum vagy semmi?
Életemben először húztak ki maradandó fogamat (bölcsességfogakat nem számítva, de ott fel sem merült a pótlás kérdése).
Olyan helyen van, hogy még vigyornál se látszik. A fogorvos állkapocsba csavarós implantátumot vagy hidat javasolt. Egyik se volt még, ezen az egy fogamon volt koronám eddig.
Aki már tapasztaltabb ilyenben - mit érdemes választani?
Ha esetleg hagyom és nem lesz pótfog, mi a hátulütője?
A pótlás mindenképpen fontos, nem csak esztétikai okokból, hanem a rágás, a fogak tartása miatt.
Implantátumot akkor szoktak, ha már nem nagyon van saját fog, amihez a hidat kapcsolhassák. Drága és ki is lökheti a szervezet.
A hidat felül könnyen megszokja az ember, s azért csak biztonságosabb egy "teljes fogsor" az ember szájában.
A rágással kapcsolatban még nem tudok referálni, néhány órája húzták ki, szerintem ma már nem próbálkozom evéssel, mert fáj még a helye.
Látszani nem látszik a fog, ezért fontolgatom, hogy marad, ahogy van.
Egyik ismerősömnek több implantátumja is van,simán berakták neki és jól van vele.Egy másiknak csak egy,de ő a berakás után egy hétig nem tudott menni dolgozni.(ugyanaz az orvos csinálta).A híd hátrányát leírta a második válaszoló.
"Ha esetleg hagyom és nem lesz pótfog, mi a hátulütője?"
Én is így kezdtem annak idején.Először egy, aztán még egy,aztán több.Egy idő után azt vettem észre, hogy az első fogaim aránytalanul kezdenek kopni.Most van három hidam,ebből kettő nagyon jó a harmadik az a problémája ,hogy az ott lévő fogakat már tizenéves koromban elvesztettem.Ezek a fogak annyira összefordultak hogy a hogy a fognyaknál elég nagy a
rés, és belemegy az ételmaradék
Mindenképpen pótoltatnám. Ha nincsenek orvosi és anyagi akadályai, akkor implantátum.
Egyébként egy felső ötös fog (hiánya) simán látszik egy szélesebb mosolynál.
van tükröm, nekem nem látszik, épphogy a négyesek látszanak csak. Ilyen az arcberendezésem.
De az már nyomósabb indok, hogy a csontnak nem tesz jót. Egy-két hetet még rápihenek, aztán keresek egy fogorvost, aki vállalja bódításban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!