Kivehető (éjszakai) fogszabályzóval lehet normálisan beszélni?
Figyelt kérdés
Jobb felső 2-es fogam van csak elcsúszva és azt mondta az orvosom, hogy elég a kivehető fogszabályzó is. Persze nem csak éjjel használnám, mármint ha normálisan lehet vele beszélni akkor nappal is hordanám. a válaszokat előre is köszi
13/L
2012. ápr. 8. 13:16
1/7 anonim válasza:
Kicsit furcsa lesz, úgy fogod érezni, mintha a Gellért hegyet rakták volna a szádba. Folyton bele fog ütközni a nyelved, és az SZ hangok kimondása nehézkes lesz. Ezen úgy tudsz segíteni, ameddig meg nem szokod, otthon hangosan olvass fel újságból. Ha már megszokja a nyelved, semmi akadálya, hogy napközben is hordjad.
2/7 anonim válasza:
Volt egy osztálytársam, aki otthon ilyet hordott egy darabig. Amikor épp nála voltunk suli után, remekül megfigyelhettük. Kicsit fura volt benne a kiejtése, de azért lehetett érteni, mit mond.
3/7 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam...majd megszokom egy idő után :) az a lényeg, hogy itthon nagyjából értség, hogy mit akarok mondani :DD
2012. ápr. 8. 13:48
4/7 anonim válasza:
Ha hordod nappal is, elvileg rövidebb ideig kell majd hordani. :)
Nekem is az van és tavaly áprilisban 2 barátnőmmel egy szobában voltunk osztálykiránduláson... Azzal szórakoztunk, hogy miket tudok kimondani. Próbáld kimondani, hogy: ZÜM-ZÜM :DD
Amúgy kicsit fura, de tudsz vele beszélni!
5/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is arra gondoltam, hogy akkor nem kell olyan sokáig hordanom, igazából "normálisat" is hordanék de azt mondták hogy fölösleges mert azt az egy fogamat kell helyre tenni :) hát legalább majd hülyülhetünk vele
2012. ápr. 8. 14:00
6/7 anonim válasza:
Nekem is pont a Jobb 2-es fogam van elcsúszva nekem is kivehető fogszabim van. És hááááát... Az elején nagyon megakartam fulladni benne (természetesen nem lehet). Ez kb 1 óra volt. Este 8kor raktam be a számba és amikor nyelnem kellett mindig kikellett mennem a mosdóhoz kiöblíteni a számat mert azt hittem megfulladok. Aztán elaludtam és túléltem :)) Beszélni pedig furán tudsz. Mert ott van az a kis bigyó a szájpadlásodon és nem tud normálisan járni a nyelved. Egyébként már másfél éve használom és sokat változott a fogam. Nagyon közel voltak egymáshoz és amikor jött a problémás fog nem tudott kinőni. Most tolja szét a többit és egész jól lejött már. Én hétvégén szoktam sokáig hordani, mivel használat után ki kell venni, berakni egy kis tálkába amibe félig van víz és belerakni egy Corega tablettát, és fél óráig úgy hagyni. Bár nekem van, amikor egész nap benne marad. Semmi baja :)
7/7 A kérdező kommentje:
:D köszi a választ
2012. ápr. 16. 18:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!