SOS! Ez fertőző? Mit tegyek vele hétfőig? Csak komoly válaszolók írjanak!
Figyelt kérdés
Az ínyemnél már 4napja van valami kis izé. Úgy néz ki mint egy pattanás és nagyon fáj. Pár napja voltak a szájpadlásomon is ugyan ilyenek. Lehet hogy ez fekély? Olvastam róla, néztem képet is, és pont olyan, csak kicsi kb gombostűfejnyi. Szedek 1hete pajzsmirigy gyógyszert. Lehet ez annak a mellékhatása? Mert a szedés elkezdése utáni 3. Napon jöttek ki a szájpadlásomon. Ráadásul egyszerre kettő (azok már elmúltak)és most meg az ínyemnél. Hétfőn megyek a háziorvoshoz, de addig is tudtok valami tanácsot adni? Ja, és a fő kérdés, hogy ez fertőző-e? Tehát a párommal nem nagyon kéne csókolózni, vagy most már mindegy? 20/L2012. ápr. 7. 13:44
1/12 anonim válasza:
afta. Kérj a gyógyszertárban ecsetelőt.
Igen,alkaphatja más is
2/12 A kérdező kommentje:
Szombaton nem igazán van gyógyszertár. Maximum ügyeletes, de az is 20km-re innen.
2012. ápr. 7. 13:51
3/12 A kérdező kommentje:
Olvastam hasonló kérdést, ott azt írták nem fertőző. Most akkor melyik?
2012. ápr. 7. 13:52
4/12 anonim válasza:
Aphta. Kis kerek, sárgásfehér lepedékkel borított fekély? Nos, az gyógyszerrel 1 hét, gyógyszer nélkül 7 nap kell, hogy elmúljon. Ha van otthon Neomagnol tablettád, 1/4-et oldjál fel 2 dl. vízben, és azzal fertőtlenítheted a szádat.
5/12 anonim válasza:
Nézd meg a gyógyszer tájékoztatóját. Sajnos soknak van ilyen mellékhatása. Szerintem nem fertőző. A herpesznek mások a tünetei.
6/12 anonim válasza:
Vagy kamillateázd - míg megfelelő gyógyszerhez nem jutsz!
7/12 A kérdező kommentje:
Kis kerek, sárgásfehér lepedékkel borított fekély?igen,pont ilyen.Nincs itthon ilyen gyógyszerem. Akkor marad a kamillás tea. Olvastam a betegtájékoztatót-többször,hátha nem láttam meg valamit- de nincs semmi ilyesmi írva. Egyébként Letroxot szedek.
2012. ápr. 7. 14:17
8/12 anonim válasza:
én 18 éves vagyok ugyanezt a gyógyszert szedem és én végig olvastam már jó párszor a betegtájékoztatót és mivel az ugyanazt a hormont pótolja ami neked hiányzik ezért nincsenek mellékhatásai
9/12 A kérdező kommentje:
Akkor mitől lehet? :/ nem iszok senki után,meg nem eszek ugyanazzal az evőeszközzel sem :(
2012. ápr. 7. 15:10
10/12 anonim válasza:
Sokaknak dió evésnél jön ki, gyakran menses előtt, vagy felső légúti megbetegedésnél jelentkeznek, lelki feszültség /vizsga időszak/, fokozott fizikai megterhelés is elősegítheti az aphták kialakulását, azáltal, hogy a hám regenerációs készsége csökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!