Monácskaaa kérdése:
Pár napja arra ébredtem hogy érzékeny a fogam itt elől. Persze elkezdtem piszkálni, akkor fájt is kicsit. Feldagadva. Jegelem sokat meg gyulladáscsökkentővel öblögettem. Segít ez?
Figyelt kérdés
Aztán éreztem hogy fölötte az orrom körül mint ha duzzadna felfelé. Aztán már nem is fájt, de azért vettem be rá gyógyszert. Persze azóta még jobban bedagadt az arcom és ma reggel már a szemem alatt is. És lila. Tuti a fog miatt? Mert amúgy az már nem is fáj, sőt az ínyem sincs Tudom. Orvos. De a helyzet az hogy még soha nem voltam fogorvosnál mert nagyon nagyon félek. :' ( Mi lehet ez meg mi lesz?2012. ápr. 6. 13:03
1/6 anonim válasza:
Mi van, megszűnt az iskolafogászat, hogy még nem voltál fogorvosnál? Menjél el először akkor háziorvoshoz.
2/6 anonim válasza:
Minden valószínűség szerint elhalt a fogad, és gennyzacskó, vagy egy cysta van rajta Irány a fogorvos, aki gyökérkezeli, vagy ha súlyosabb az eset, kihúzza.Azért nem fáj a fogad, mert elhalt. A gennyzacskó képes átrágni a csontot is, úgy halogasd az orvoshoz menetelt.
3/6 A kérdező kommentje:
Nemááár :'( De ha most elmennék akkor még csak antibiotikumot ad nem? Csak most rászántam magam erre ma már nincs.. legközelebb kedden lesz :/
2012. ápr. 6. 13:33
4/6 Diarmand válasza:
Ha még soha nem voltál fogorvosnál, akkor itt az ideje. Nagyon nagy eséllyel begyulladt a fog és ha nem mész el, akkor a szemedre is rámehet, ez nem vicc!
Fölöslegesen meg ne gyógyszerezd magad, mert azzal nm érsz sokat. Ha nem fáj, akkor ne szedj semmit, jegelni sem szükséges, mert csak antibiotikummal fog lemenni a duzzanat.
Félni mindenki fél. Lehet, hogy gyökérkezelni kell a fogadat (nem biztos, de lehet). Az nem fájdalmas művelet, esetleg kellemetlen lehet, de senki nem mondja azt nekem, hogy nem bír ki egy kis fájdalmat (már ha lesz). Ennyit (meg még sokkal többet is) bőven megér egy fog.
Jobb ha elmész.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :( Most várnom kell mert nincs doki. De akkor rászánom magam..csak menjen le ez az izé :(
2012. ápr. 6. 14:45
6/6 anonim válasza:
Igen ,nagyo fontos ilyenkor orvoshoz fordulni mert nagy ba is lehet belőle egy példa:begyullad ,gennyesedik a fogad és a fertőzés belekerül a véráramodba az ínyeden keresztül és ha az eljut egy fontosabb szervhez[fertőzés(bktériumok)]-Tól függően akkor az az agyadhoz is eljuthat a véreden keresztül és abból nagy baj is lehet. :D igaz csak 13 éves vagyok de nem átlagos 13 éves Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!