Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak hogy elmúljon?

Mit csináljak hogy elmúljon?

Figyelt kérdés
Gyökérkezelés után ideiglenes tömést kaptam, de ki kellett szedni, mert még gyuladt volt a fog.2 nap telt el és már az arcom is fel van dagadva. Én tudom valahogy csökkenteni a gyulladást? Vagy menjek vissza inkább a dokihoz?
2012. ápr. 5. 20:03
 1/8 Diarmand ***** válasza:

Szóval kaptál gyógyszeres tömést, de ki kellett szedni... a doki szedte ki vagy te magadnak, ez nem tiszta nekem.

Gyulladásra cataflamot írnak fel, az egy nagyon erős gyulladás-csökkentő és fájdalomcsillapító, de ha el is van fertőződve a fog és azért van fel dagadva az arcod, akkor Dalacin C-t (antibiotikum) írnak fel. Mindkettő vényköteles.

Én mindenképp azt javaslom, hogy menj vissza a dokihoz és írjon fel neked valamit (cataflamod lehet, hogy van otthon, de dalacinod nem hiszem és lehet, hogy az kell).

2012. ápr. 5. 20:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor lehet visszamegyek. Egyébként nem én szedtem ki. Nem is tudtam volna.
2012. ápr. 5. 20:46
 3/8 Diarmand ***** válasza:

Gondoltam, csak vannak akik addig piszkálják...

Mivel nem írtad hogy fájna, ezért gyanítom hogy Dalacin lesz a vége. Ha igen, akkor szedd végig és ne hagyd abba akkor sem, mikor már lelohadt a duzzanat, mert ezeket a sz*rokat végig kell szedni (ha nem tudtad volna).

És igazán nincs mit :)

2012. ápr. 5. 20:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Éééés nyert a Dalacin. Remélem a hasmenés majd elkerül.
2012. ápr. 6. 09:29
 5/8 Diarmand ***** válasza:
Szerintem el fog, nekem sem lett tőle bajom :)
2012. ápr. 6. 11:10
 6/8 A kérdező kommentje:
A Dalacin nem igazán segít. A gyulladás tovább terjedt, hosszúhétvége következik :S Előfordulhat hogy fel kell vágni a gyulladt ínyt?
2012. ápr. 7. 10:49
 7/8 Diarmand ***** válasza:

Pontosan már nem emlékszem, hogy 2x1-et vagy 3x1-et kell szedni belőle naponta, de ne várd, hogy egy nap alatt lelohad a duzzanat. Szedd végig és jegeld ha fáj.

Egyébként mit értesz azalatt, hogy továbbterjedt?

Nem, nem hiszem, hogy felvágják. Esetleg keresztülfúrják a fogat, ergo, megkezdik a gyökérkezelést. Kifúrja, kiidegelni és átböki a fog alját egy kis tűvel (semmit nem érzel), hogy ne csak a szervezeted felé ürüljön a genny az antibiotikum által, hanem a szádba is hogy ki tudd köpni (szívogatni kell).

2012. ápr. 7. 11:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Rosszul fogalmaztam, a duzzanadt terjedt tovább, nem a gyulladás (vagy a kettő ugyanaz?) A szemem iszonyat ronda. De anyukám szerint mintha az arcom már nem lenne olyan vészes. Most eléggé fáj (nem tudom mitől), úgyhogy úgy döntöttem veszek be fájdalomcsillapítót, mert sajna Algoflex meg hasonlók nincsenek itthon csak Saridon.

Köszi a sok plusz infót

2012. ápr. 7. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!