Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Beletörődtem már. De örülnék...

Beletörődtem már. De örülnék ha tudnátok segíteni! Valakinek ötlet? ( kérdésed túl róvid. )

Figyelt kérdés
Kb 3. osztályos koromban kiesett a bal első fogam.. ami azóta vissza sem nőtt:( Most már 18 éves vagyok.. a jobb 1 és a bal 3 között van kb fél cm hely.. félek a fogorvostól, mert amikor utoljára voltam, azt mondta szájsebészet.. Nem tudom, ezt meg lehet-e oldani fogszabályzóval? Segítsetek, mit tehetnék?:(
2012. márc. 19. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó a fogszabályzós ötlet. Mit mondtak, mi az oka hogy nem nőtt ki ott a fogad? A szájsebészettől nem kell jobban félned,mint a sima fogászattól. Érzéstelenítenek,ne úgy képzeld mint egy nagy műtétet,ha ettől félsz.
2012. márc. 19. 11:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne csak egy fogorvos véleményét kérd ki. A helyedben én elmennék legalább három maszekhoz. Az állapotfelmérés ingyenes!
2012. márc. 19. 12:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát de elég kicsi a hely, nem férne el ott egy másik fog már.. és amúgyis kicsit görbék..
2012. márc. 19. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Fogorvosnak tanulok, de nem igazán értem a helyzeted. Eredetileg egy sorban 4 metzőfognak kell lennie. 2 db metző jobb oldalt és 2 db metző bal oldalt (utána jön 1db szemfog jobb és bal oldalt). Ha jól értelmezem, akkor neked megvan a két jobb oldali, és bal oldalt nincs egy metzőfogad se (?)

Mindenesetre én sem ajánlom neked a fogszabályzót, mert többet ártana, mint kellene. Azt a helyet viszont mindenképpen pótolni kell valamivel. Így szabadon hagyva tökéletes célpontja a lepedéknek és a szuvasodásnak. Ezen kívül az ínyednek sem tesz jót. Kérdezz meg nyugodtan több fogorvost is (főleg maszekokat), hátha valamelyikük meg tud győzni :) Kitartás! Nekem elhiheted, hogy van akinek sokkal rosszabb helyzetből kell rendbehozni a fogsorát.

2012. márc. 19. 19:47
 5/5 A kérdező kommentje:
a bal első fogam nincs meg!
2012. márc. 20. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!