Lyukas az egyik metszőfogam, de a fogorvos nem akarja betömni. Váltsak orvost?
Elől a bal oldali metszőfogamon van egy pici lyuk. Kb. egy gombostű fejnyi. Fájni nem fáj, de mellette egy kb. 1,5mm-es sávban el van színeződve szürkés-fehéresre. A fogorvos azt mondta, hogy még nem szeretné kifúrni, várjunk vele egy kicsit, s járjak vissza hozzá 2-3 havonta ellenőrzésre.
Engem viszont nagyon zavar. Keressek másik fogorvost?
Ti miket használtok, hogy ne szuvasodjanak a fogaitok? Nekem sorra romlanak el/törnek le, pedig még csak 20 éves vagyok, nagyon el vagyok keseredve.
(Napi 2-3 alkalommal mosok fogak,mellette használok szájvizet is, mégsem látom a hatását.)
nekem azt mondta a doki, hogy fogszuvasodás megelőzésére a legjobb fogkrém az Elmex. azzal moss napi 2x fogat, és használj heti 1x Elmex gélt. Nekem kb.10éve (mióta ezeket használom) nem lett újabb lyukas fogam.
a másik kérdésedre a válaszom: igen, menj el másik dokihoz is mindenképp. azzal nem veszítesz semmit. lehet, hogy más meg rögtön betömi. ha nem vagy megelégedve a mostani orvossal, akkor mindenképp érdemes másik doki véleményét/segítségét is kérni.
a genetika az genetika
ha a családban jellemző a rossz fogazat, akkor akár járkálhatsz egész nap is fogkefével a szádban, és mehetsz naponta kétszer fogászhoz, az sem segít rajta... sajnos
és ha csak pici, mákszemnyi pötty van a fogadon, akkor azt lelkiismeretes fogorvos még tuti nem fogja fúrni meg tömni
aki csak a pénzre megy, az igen, az még az egészségeseket is szétfúrja, ha szeretnéd, és megfizeted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!