Napi szükséges C-vitamin bevétel? Grammban! Mert gyulladt az ínyem és úgy tudom ilyenkor több kell!
Szia!
Az ínyvérzés manapság nagyon ritkán van C-vitamin hiánytól. Ugye a hajókon emiatt volt, de ott több hónapig nem jutottak vitaminhoz. Ma már ha nem figyelünk rá, akkor is eszünk/iszunk annyi c-vitamint, hogy emiatt ne alakuljon ki ínyvézés.
Sokkal valószínűbb, hogy fogköved van, menj el fogorvoshoz, leszedi, aztán pár hét, és már nem is vérzik az ínyed! :)
Az előző válaszadónak: sajnos nem így van..pont hogy nem tudunk annyi vitamint fogyasztani, amennyire a szervezetnek szüksége lenne. Ugyanis hiába eszel elég gyümölcsöt, az utóbbi évtizedekben olyannyira csökkent ezek vitamin tartalma, hogy nem képes fedezni a szükségletet. (A gödöllői egyetemen készült erre egy felmérés, egyébként meg utána járhatsz.) A "hivatalos" ajánlott mennyiség (60mg?) nevetségesen kevés. És akkor még csak a C vitaminról beszéltünk.
A földjeinkben egyre kevesebb az ásványi anyag, a levegő egyre szennyezettebb, a vizeinkről nem is beszélve. Majdnem minden betegség hiánybetegség, tehát nem valami, hanem valaminek a hiánya váltja ki. A témában számos nagyszerű könyv jelent meg, illetve neten is utána olvashatsz.
16:19-nek, lehet, hogy neked van igazad, de a barátnőim (4-en) fogorvostanhallgatók, ők ezt tanulták az egyetemen... én csak leírtam, amit tőlük hallottam, hogy annak az esélye, hogy fogínyvérzésed legyen C-vitamin hiánytól, nagyon kevés. Sajnos sok ember hiszi azt, hogy a vitaminhiánytól vérzik az ínye, közben meg a fogkőtől nem csak fogíny, hanem fogágygyulladása is lesz.
Persze ki kell próbálni, hogy megnöveljük a C-vitamin adagot, mivel az a pár hét már nem sokat oszt vagy szoroz akkor, ha mégis fogköve van. De ha nem javul pár hét alatt, akkor irány a fogorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!