Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Napi szükséges C-vitamin...

Napi szükséges C-vitamin bevétel? Grammban! Mert gyulladt az ínyem és úgy tudom ilyenkor több kell!

Figyelt kérdés
2009. jún. 10. 13:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
én 3ezer milligrammot szoktam naponta, ha bajom van, meg vagyok fázva akkor 5-6ezer milligrammot.Ha kicsit többet veszel be, max lazább lesz a székleted, ennyi.
2009. jún. 10. 13:23
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Amennyitől még nincs hasmenésed. Ez emberenként változó. 2-4 gramm mehet szerintem.
2009. jún. 10. 13:23
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Na ugye? Gondolom te vagy az, akivel leveleztem is. Én írtam Neked az 1000 mg-ot, és akkor még nem mondtam sokat. Azt még nem mondtam, hogy az ínyvérzés a skorbut első jele. (C-vitamin hiány)
2009. jún. 10. 13:52
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Az ínyvérzés manapság nagyon ritkán van C-vitamin hiánytól. Ugye a hajókon emiatt volt, de ott több hónapig nem jutottak vitaminhoz. Ma már ha nem figyelünk rá, akkor is eszünk/iszunk annyi c-vitamint, hogy emiatt ne alakuljon ki ínyvézés.

Sokkal valószínűbb, hogy fogköved van, menj el fogorvoshoz, leszedi, aztán pár hét, és már nem is vérzik az ínyed! :)

2009. jún. 10. 16:10
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Az előző válaszadónak: sajnos nem így van..pont hogy nem tudunk annyi vitamint fogyasztani, amennyire a szervezetnek szüksége lenne. Ugyanis hiába eszel elég gyümölcsöt, az utóbbi évtizedekben olyannyira csökkent ezek vitamin tartalma, hogy nem képes fedezni a szükségletet. (A gödöllői egyetemen készült erre egy felmérés, egyébként meg utána járhatsz.) A "hivatalos" ajánlott mennyiség (60mg?) nevetségesen kevés. És akkor még csak a C vitaminról beszéltünk.

A földjeinkben egyre kevesebb az ásványi anyag, a levegő egyre szennyezettebb, a vizeinkről nem is beszélve. Majdnem minden betegség hiánybetegség, tehát nem valami, hanem valaminek a hiánya váltja ki. A témában számos nagyszerű könyv jelent meg, illetve neten is utána olvashatsz.

2009. jún. 10. 16:19
 6/11 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy fogínyvérzés lehet fogászati probléma is. Én mióta Sensodine szájvizet használok, megszűnt ez a problémám, bármilyen erősen is dörzsölöm a fogamat, nem lesz véres az ínyem!
2009. jún. 10. 16:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

16:19-nek, lehet, hogy neked van igazad, de a barátnőim (4-en) fogorvostanhallgatók, ők ezt tanulták az egyetemen... én csak leírtam, amit tőlük hallottam, hogy annak az esélye, hogy fogínyvérzésed legyen C-vitamin hiánytól, nagyon kevés. Sajnos sok ember hiszi azt, hogy a vitaminhiánytól vérzik az ínye, közben meg a fogkőtől nem csak fogíny, hanem fogágygyulladása is lesz.

Persze ki kell próbálni, hogy megnöveljük a C-vitamin adagot, mivel az a pár hét már nem sokat oszt vagy szoroz akkor, ha mégis fogköve van. De ha nem javul pár hét alatt, akkor irány a fogorvos.

2009. jún. 10. 17:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem kell túlzásba vinni a külömböző bogyókat, mert vesekövet lehet tőlük kapni. Nem a C-vitamintól, hanem attól, ami a sok bogyóban van.
2009. jún. 10. 19:29
 9/11 A kérdező kommentje:
leszedettem a fogkövet és nem változott!az ínyem nem vérzik!!kezdetben 1 kicsit de most már nem!
2009. jún. 10. 22:55
 10/11 anonim ***** válasza:
53%
17:33: Félre ne érts, nem azt akarom, hogy nekem legyen igazam veled szemben. Tiszteletben tartom amit az egyetemen tanítanak, és mások véleményét is. Azt se mondom, hogy feltétlen a C vitamin hiányz az oka az íny betegségének. Írtad, hogy lehet fogkő is az ok, viszont a kérdezőnek nincs fogköve-ahogy azt írta is. Tehát ne támadásnak vedd amit írtam. :)
2009. jún. 11. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!