Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lehet még az oka? ínygyulla...

Mi lehet még az oka? ínygyulladásom van, nem vészes de idegesítő. Leszedettem a fogkövet, de nem változott sokat.

Figyelt kérdés
mit tehetnék még??mert már idegesít h piros és érzékeny az ínyem!naonta 3x mosok fogat.most szódabikarbónás hidrogén-peroxiddal+szódabikarbónával kell fogat mosnom esténknt,de nem látom a javulást!eddig 3szor mostam vele fogat!a családomat is örüetbe kergetem,mert állandóan a véleményüket kérdezem h szerintük gyógyult.e?szerintük nincs is baja az ínyemnek!!!lehet h csak én fújom el!de pirosabb mint az ínyem többi része!!
2009. jún. 10. 08:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Ne az okát keresd, hanem a megoldást! Van egy olyan fogkrém ill. szájvíz, ami ezeket a tüneteket kezeli. De ha az ok érdekel, elképzelhető hogy C vitamin hiányod van. Nem mindegy milyen C vitamint fogyasztasz, a gyógyszertárban kaphatókat nem ajánlom, mert szintetikus, amit a szervezet nem tud teljesen feldolgozni, illetve huzamosabb fogyasztás esetén vesekövet okozhat. Ha több infora van szükséged (fogkrém, vitamin) írj emailt.
2009. jún. 10. 08:54
 2/9 anonim válasza:
100%

szia!

mióta az eszemet tudom, ínygyulladásom volt. legutóbb már veszekedtem a fogorvosommal, azt mondta, egyszerűen nem tanultam meg jól fogat mosni. és szégyen ide, szégyen oda: igaza volt! az ínyemet sosem sikáltam meg rendesen a fogkefével, csak a fogamat. mióta az ínyemet is megdörzsölöm fogmosáskor, elmúlt a vérzés is. el sem tudom mondani, mekkora megkönnyebbülés végre úgy enni almát, h nem látom a véremet rajta! :)

2009. jún. 10. 10:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, igen! masszírozd az ínyed is, óvatosan! Nekem a fogi egy Curasept nevű szájvizet ajánlott, jó drága, de javult tőle. Nem kell órákig fogat mosni, sem nem jól rányomni, csak finoman de szisztematikusan!
2009. jún. 10. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezzel nekem is volt gondom még fogszabályzós időszakomba. AZ elején nem baj ha vérzik dörzsöld az ínyed. két hét alatt elmúlik a vérzés és az ínyednek is egészségesebb színe lesz. (nekem a vérzése fogmosáskor 1 hét alatt elmúlt)
2009. jún. 10. 10:54
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!c vitamint szedek.és most akarok béres aktival-t .mosom az ínyem is már nem szokott vérezni,de érzékeny.használtam corsodylt,azt mondta a fogdoki h az lassan hat!paradontax fogkrémet haszálok a szódabikarbónás-peroxidos keverék mellé!remélem megszabadulok ettől a szörnyúségtől:(!!!!!!
2009. jún. 10. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem furcsa módon akkor volt ínygyulladásom, amikor leszedték a fogszabályzómat. annyira fájt az ínyem, hogy tudatosan nem mostam az ínyemet fogmosáskor. akkor azt mondta nekem is a doki, hogy akármennyire fáj is, bírjam ki, és erőből dörzsöljem az ínyemet is mosáskor. a könnyeim folytak úgy fájt, de megtettem, és nagyon rövid időb belül a gyulladás elmúlt, mintha elvágták volna.
2009. jún. 10. 11:26
 7/9 A kérdező kommentje:
ok!megpróbálom!köszi
2009. jún. 10. 13:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én Vitinne-t szedek. Mindig borzasztó gyulladt volt az ínyem és csak ez segített.
2009. jún. 17. 09:50
 9/9 A kérdező kommentje:
én is megakartam próbálni!akkor neked segített???már leszedettem a fogkövet,de nem sokat javúlt!
2009. jún. 17. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!