Gyökérkezeléssel kapcsolatban tapasztalatok?
Az egyik örlőfogam már volt tömve, de begyulladt, gennyes is volt sajnos, így gyökérkezelni kell. Már másodjára kaptam bele ideiglenes tömést, és tegnap az is kiderült, hogy nem három, hanem négy gyökércsatornája van. Tegnap óta van egy folyamatos, nem erős, de feszítő fájdalom. Ez ilyenkor normális szerintetek? Vagy az is lehet, hogy esetleg csont vagy csonthártyagyulladás van a háttérben?Azért gyanús a dolog, mert elméletileg a gyökérkezelt fognak nem kéne fájnia semmilyen módon. Valakinek esetleg valami tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Fogorvoshoz csak két múlva kell mennem, de gondoltam, megkérdezem itt, hátha volt már valakinek tapasztalata ilyen téren.
Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Köszönöm a választ!
Sajnos én is egy elég hosszú folyamatnak nézek elébe, remélem 1-2 nap múlva azért már nem lesz ennyire kellemetlen...
Közkeletű tévedés, hogy a gyökérkezelt fog ne fájhat. Csak épp ilyenkor nem a fogad belseje fáj, mivel ott már nincs érző ideg, hanem a gyökércsúcs és azt környező csonthártya. Egyébként ugyanolyan pokoli fájdalmakat tud okozni egy gyökércsúcsi gyulladás is mintha még élő lenne a fog.
Mi a teendőd: menj vissza a fogorvoshoz és jelezd a panaszt. Egyébként nekem 2 gyökérkezelt fogam van és az egyik azért kezdett hónapokkal később fájni mert kiderült, hogy elcseszték a gyökértömést, úgyhogy nekem szájsebészeti műtétem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!