árt a fogaknak az ha csak szénsavasat iszom?
Igen árt..
Ezért van az hogy a hegesztőknek a védőitala a szóda!
Amit a heggesztőgáz nem hord le a fogról azt a szóda megteszi. Ezért nincs a hegesztőknek jó foguk.
Kedves Kérdező!
Két hete voltam a szájsebészeten, ott beszéltem egy dokival hogy mi történik a fogaimmal. Törnek szét, leesnek belőlük darabok, érzéketlenek lesznek, üresek, lyukadnak. Az első kérdése az volt, hogy sok szénsavasat iszom-e. Valaki itt előttem nagyon jól írta, kioldja belőlük a kalciumot.
A múltkor kiszedték az egyik fogamat. Gyökérkezelésnek indult, aztán fogpótlás lett volna, de annyira el volt már halva, hogy menthetetlen volt. A kalciumhiány miatt tört, nem tudták kihúzni, szó szerint, tényleg szó szerint értsd, darabokban kitördelték a számból. Dupla adag érzéstelenítést kaptam, az egyik doki törte a fogamat, a másik pedig fogta a fejemet. A dolgot megnehezítette az, hogy ugye maga az innivaló nem jut bele az ínybe, tehát az íny alatti részen a gyökereim aránylag épek voltak. De mivel azokon nincs fogás, azokat is ki kellett tördelni.
Ez két hete volt, még mindig gyógyulok, még mindig ott a lyuk az ínyemben, már nem fáj, de az első hetet még az ellenségeimnek sem kívánnám.
Azóta sok tejet iszom, hátha segíthetek még rajtuk valahogy.
Egy szó mint száz: felejtsd el a szénsavas innivalót, nagyon meg lehet járni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!