Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ezt komolyan így csinálják...

Ezt komolyan így csinálják fogszabályzásnál (lent)?

Figyelt kérdés

Osztálytársam azért kapott fogszabályzót, mert nem nőtt ki a jobb fölső hármasa. Ezzel széthúzzák a többi fogát, és műtéttel "kiszedik" a bent maradt fogat, amit majd az alsó fog(ak)hoz kötve "húznak le" (nem tudom jobban elmagyarázni :D). Azt mondták, hogy két évig lesz fönt neki, de már most fölszereltek alulra is egy fogszabályzót, mert "majd 2 év múlva úgyis kell, hogy lehúzzák a bent maradt fogat". Az alsó fogsorával egyáltalán nincs semmi gond. Ráadásul alulra is és fölülre is tettek be neki távtartót (vagy ívtartót, szóval fölül a szájpadlásán és alul a fogak belsején lévő keményebb fémdrótot).

Most ezt komolyan így kell csinálni? Szerintem tök fölöslegesen van neki az alsó.

2012. febr. 23. 15:49
 1/3 anonim válasza:

én ugyanígy vagyok 3 felső fogammal, Jobb első + 2 szemfog

de nekem a felső ívemhez kötötték hozzá a drótokat( szerncsére a műtéten már túl vok és egy már a helyén van. nem tudom minek az alsó ív a barátnődnek...

2012. febr. 26. 17:49
 2/3 anonim válasza:
hát..azt nem értem h ha a felső fogát akarják lehúzni, akkor miért az alsóhoz akarják rögzítik..
2013. máj. 15. 17:13
 3/3 anonim válasza:

nekem am úgy van h bal felső 3-as nem nőtt ki, hanem a szájpadlásomba nőtt..először szét húzták a fogaimat, hogy legyen majd helye és műtéttel raktak rá egy tappancsot, amit dróttal a felső ívhez kötöttek..és így húzzák a helyére... még nem jött le a fogam, de nekem is felrakták az alsó fogszabit, mert hozzá kell rendezni...

Nem lehet h félre értette, és nem az alsóhoz kötik, hanem a felső ívhez?

2013. máj. 15. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!